Cum sa iti intaresti musculatura

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 08:15
12721 citiri
Cum sa iti intaresti musculatura
Foto: topicsites.com

Te-ai hotarat sa apelezi la un program de exercitii fizice pentru intarirea musculaturii tale. Nu uita insa ca, daca vrei sa ai rezultatele asteptate, este foarte important sa ceri sfatul unui specialist.

Nu poti lucra intreaga musculatura deodata. Vei incepe doar cu anumite clase musculare si nu te vei solicita suplimentar de la inceput. Vor aparea febrele suparatoare, contractiile musculare, complet daunatoare si ineficiente, informeaza mayoclinic.com.

Te vei asigura mai intai de corectitudinea exercitiilor fizice. Instructorul personal iti este de mare folos deci nu fi refractar si cere sfatul persoanelor specializate. In primele sedinte este recomandat un singur set de exercitii pentru fiecare clasa musculara.

Specialistii sunt de parere ca un set de 12 exercitii pentru o clasa de muschi este la fel de eficient precum trei seturi de exercitii pentru aceeasi clasa musculara. Nu te solicita suplimentar si sa nu crezi ca daca faci gimnastica de intretinere pana la epuizare vei avea rezultate mai bune, intr-un timp mai scurt.

Pauzele sunt foarte importante. Si ele vor face parte din programul tau de exercitii, pentru ca musculatura sa nu sufere fortari inutile. Daca esti pentru prima oara la sala de forta, poti opta pentru ridicare unei greutati, de maxim 12 ori.

Iti vei pregati musculatura, tendoanele si ligamentele pentru regimul de exercitii pe care il vei respecta in continuare. Este important ca, dupa ce lucrezi o clasa mare musculara, timp de doua zile dupa sa optezi numai pentru exercitiile de intretinere, pentru ca musculatura sa se recupereze.

Fa-ti un plan de bataie inca de la bun inceput. Luni iti poti lucra bratele, marti abdomenul, miercuri musculatura picioarelor. Fiecare clasa de muschi va avea pauza necesara revenirii.

Contrar opiniei generale, de a incepe in forta orice antrenament pentru intarirea musculaturii, 30 de minute de miscare usoara pe zi in prima saptamana sunt suficiente.

Gradual, vei imbunatati antrenamentele tale, dupa recomandarile si sfaturile antrenorilor persoanali. Vei avea musculatura mult visata in cateva saptamani, dar vei sti cu siguranta ca fortarile si intinderile te vor ocoli. Mai mult, odata obisnuit cu noul regim de miscare, il vei continua si dupa perioada de dieta pe care ti-ai propus-o.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#regim exercitii fizice, #exercitii intarire musculatura , #sanatate