Cum sa mentii sanatatea ochilor

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 13:13
6610 citiri
Cum sa mentii sanatatea ochilor

Ochii sunt niste organe cat se poate de importante, dar si sensibile, putandu-se imbolnavi foarte usor. Fie ca este vorba de oboseala sau diversi factori externi, ei trebuie protejati in permanenta.

Iata cateva lucruri cu care te poti confrunta si cum sa le rezolvi, potrivit Men's Health:

Ochi uscati, rosii

Ochii se usuca atunci cand stai prea mult cu privirea in calculator sau urci la mare altitudine. Poti folosi solutii speciale care sa inlocuiasca lacrimile adevarate. Ai grija, insa, caci odata ce folosesti picaturile o data, va trebui sa le mai repeti daca vrei sa beneficiezi de efectul lor timp indelungat, dupa cum sfatuieste optometristul Kent Daum, de la Universitatea din Alabama.

Vedere proasta

Fie ca este provocata de stres sau oboseala, aceasta afecteaza foarte multe persoane, din cauza ca muschii oculari nu se mai concentreaza asa cum ar trebui. Exerseaza pentru a-i tine in forma maxima. Poti incerca sa te uiti la varful degetului, foarte aproape de fata si apoi sa-ti fixezi un punct mai indepartat si sa muti privirea dintr-un loc in altul.

Alt exercitiu este sa iti fixezi un punct in departare la care sa te uiti si in acelasi timp sa incerci sa iti folosesti cat mai mult vederea periferica, observand ce este in jur fara sa renunti la tinta principala.

Reflexe incetinite

Inseamna ca te confrunti cu un creier obosit sau lipsit de antrenament. Incearca sa scrii cate un numar pe cate o minge de tenis si un prieten sa ti le arunce, tu incercand sa vezi din zbor ce este inscriptionat pe fiecare in parte. Este ca si cum ti-ai obisnui degetele sa cante la pian.

Vedere dubla

Ochii obositi nu vor mai fi la fel de concentrati si isi vor pierde directia, uitandu-se fiecare intr-o alta parte. Desi diferenta este extrem de mica, vor crea o impresie de vedere dubla. Tine un pic vertical in fata ta si concentreaza-te pe scrisul sau dintr-o parte. Uita-te atent la litere pe masura ce apropii obiectul de ochi. Fa cate 10 repetari pe zi timp de 2-3 saptamani.

Senzatia de mizerie in ochi

Pleoapele au glande minuscule care secreta lichid menit sa hidrateze ochiul. Daca acestea sunt infundate, se creeaza o acumulare care provoaca durere. Incearca sa mentii ochii cat mai curati si sa folosesti picaturi hidratante atunci cand simti ca ai o problema.

Un ochi zgariat

Atunci cand corneea este avariata, bacteriile se pot acumula de fiecare data cand ridici pleoapa. Daca te zgarii sau lovesti, tine ochiul inchis pentru 10-15 minute, pana cand zona se mai calmeaza putin. Daca in continuare durerea, vederea incetosata si roseata persista, este bine sa mergi la medic pentru un control.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ochi sanatate, #ochi sfaturi sanatate, #ochi ingrijire, #vedere buna sfaturi , #sanatate