Cum sa scapi de pielea cazuta din jurul pleoapelor in mod nechirurgical

Sambata, 25 Noiembrie 2017, ora 08:47
26635 citiri
Cum sa scapi de pielea cazuta din jurul pleoapelor in mod nechirurgical
Foto: Dr. Dana Bratu

Directia tratamentelor estetice moderne este orientata catre metodele minim invazive. Daca pielea cazuta din jurul pleoapelor se trata anterior prin metoda chirurgicala, se pare ca bisturiul nu mai este necesar.

Multi pacienti nu puteau efectua blefaroplastia clasica, avand contraindicatie pentru anestezia generala sau locala. Mai mult, interventia de eliminare a pielii in exces era urmata de cicatrici evidente, deranjante estetic, sustine Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog, intr-un material realizat pentru Ziare.com.

Solicitarile pacientilor pentru operatii care sa nu lase semne si sa aiba recuperare rapida a determinat dezvoltarea unor aparate care utilizeaza plasma pentru evaporarea anumitor portiuni de tegument. Zonele de interes crescut pentru tratamentul cu plasma sunt reprezentate de: pleoapele superioare, pleoapele inferioare, ridurile periorbitale (din jurul ochilor), ridurile de deasupra buzei superioare (ridurile fumatorilor).

Cum actioneaza dispozitivul cu plasma?

Aparatul este performant si foloseste tehnologia moderna de ionizare a gazelor din aer si formarea microparticulelor de plasma. Actioneaza pe portiuni restranse ale pielii si determina stimularea productiei de colagen propriu, cu intinderea pielii in exces. Blefaroplastia nechirurgicala are ca scop eliminarea aspectului de pleoapa cazuta.

Cum se efectueaza tratamentul?

Dupa o consultatie amanuntita, se va aplica un strat de crema anestezica pe zona ce urmeaza a fi tratata. Se pot trata mai multe zone in aceeasi sedinta, fara durere, fara vanatai ramase. Pe aria tratata vor aparea mici cruste care vor fi ingrijite conform indicatiilor medicale. Recuperarea este rapida, pacienta se poate intoarce la locul de munca de a doua zi, daca aplica produse de protectie solara si fond de ten pentru a masca roseata.

Cat persista rezultatul?

Efectele sunt permanente, pielea se intinde si aspectul este unul proaspat, intinerit. Din cauza inaintarii in varsta, vor fi necesare 1-2 sedinte la interval variabil de cativa ani, in functie de particularitatile pielii fiecaruia si modul de ingrijire al tenului.

Cine nu poate efectua tratamentul?

Contraindicatiile sunt legate in special de perioada sarcinii si alaptarii. Persoanele care au infectii active ale pielii (acnee, foliculita, herpes) sau care sufera de epilepsie, boli autoimmune nu vor putea efectua procedura.

Dr. Dana Bratu, medic specialist dermatolog

www.danabratu.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Blefaroplastia nechirurgicala, #piele cazuta ochi , #sanatate