Cum sa stergi greselile trecutului, cu consecinte asupra sanatatii

Joi, 02 Februarie 2012, ora 18:22
3359 citiri
Cum sa stergi greselile trecutului, cu consecinte asupra sanatatii

Fie ca nu ai avut timp sa te ocupi asa cum trebuie de corpul tau sau erai tanara si nu iti pasa foarte mult, fiindca nu te gandeai la trecerea anilor, ai ramas cu cateva probleme de sanatate sau legate de aspectul fizic.

Din fericire, acestea nu sunt unele permanente, ci pot fi rezolvate cu o atitudine grijulie si un stil de viata pe masura. Iata ce poti face in acest sens, conform Self:

Ai fumat tigara dupa tigara

Nu este niciodata tarziu sa te lasi de fumat, indiferent cati ani ai avut acest obicei. Corpul incepe sa functioneze mai bine la 20 de minute dupa ce ai stins tigara, monoxidul de carbon iesind din sistem si circulatia imbunatatindu-se.

Poti face ca raul sa treaca si mai repede mancand niste salata, cel putin 12 portii pe luna. Fitochimicalele din aceasta protejeaza plamanii de cancer si alte tumori. Daca esti fumator inrait inseamna ca deja organele tale sunt mai sensibile in caz de raceala, asa ca ar fi bine sa faci vaccinuri antigripale inainte de sezonul rece.

Ai mers la prea multe petreceri in studentie

Inca te temi de efectele negative ale iesirilor repetate din timpul studentiei, caci din cate iti amintesti ai baut destul de mult alcool in acele vremuri. Sau, mai rau decat atat, te afli chiar acum la varsta aceea si simtindu-te rau cateva zile la rand, te-ai speriat. Ficatul se repara de la sine in cateva luni sau cativa ani, in functie de cat de grav ai abuzat de el.

Ce poti face pana atunci este sa mai si dormi noaptea, sa mananci ce trebuie, sa faci exercitii fizice regulate si sa ai o greutate potrivita in mod constant. Este bine sa faci si vaccinul pentru prevenirea hepatitei B, in special daca esti activ din punct de vedere sexual. Nu in ultimul rand, bea cafea. 4 cani de cafea pe zi sunt asociate cu reducerea riscului de ciroza alcoolica cu 75 de procente.

Ai stat la soare prea mult

In cazul in care in mai multi ani la rand te-ai expus prea mult razelor soarelui, riscul de melanom si de imbatranire prematura a pielii creste cu 74%, potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Minnesota. Ai grija sa folosesti in permanenta o crema cu protectie solara. Daca initial simti ca ti se inroseste pielea fara motiv, un tratament special cu laser te poate ajuta sa calmezi celulele precanceroase, astfel incat sa nu se ajunga la o situatie mai grava.

Iubitorii de ciocolata se pot bucura, caci aceasta contine antioxidanti care tin razele ultraviolete departe de celulele epidermei. Bucura-te de 28-60 de grame de ciocolata pe zi, alegand-o pe aceea cu minim 60% cacao.

In ultima perioada ai mancat hrana foarte grasa

Daca iti este teama sa-ti faci analizele pentru ca nivelul colesterolului ar trebui sa fie extrem de mare, pentru ca stii ce ai mancat in ultima perioada, ai grija o perioada la alimentatie. Consuma ulei de masline, avocado si nuci, acestea avand grasimi mononesaturate. Grasimile acestea te ajuta sa iti mentii pentru mai mult timp senzatia de satietate, dar iti protejeaza si inima.

In plus, ai grija sa dormi in fiecare noapte intre 7 si 9 ore, pentru a nu interveni dezechilibre la nivelul hormonilor foamei. Cu cat esti mai odihnit, cu atat corpul va avea mai multa energie si mai putina nevoie de mancare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sanatate precara sfaturi, #obiceiuri proaste sanatate, #reparare ficat, #exces alcool, #petrecri studentie sanatate , #sanatate