Cum sa te feresti de candidoza

Marti, 22 Iunie 2010, ora 07:52
7647 citiri
Cum sa te feresti de candidoza

Aceasta neplacuta problema provocata de o ciuperca numita Candida albicans, care reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme genitale cu care femeile se confrunta, poate fi evitata sau macar amanata reaparitia ei, punand in aplicare cateva sfaturi.

Potrivit everydayhealth.com, daca faci candidoza vaginala de mai mult de doua ori pe an, incearca sa respecti si regulile de mai jos, pentru a reduce riscurile de a te mai imbolnavi inca o data.

Focarele de infectie din casa ta

1. Redu cantitatea de carbohidrati rafinati

O alimentatie bogata in carbohidrati rafinati, cum ar fi zahar, faina alba, orez alb, prajituri, bomboane, alcool, favorizeaza aparitia candidozei vaginale.

2. Renunta la unele obiecte vestimentare

Blugii stransi si lenjeria intima care nu este facuta numai din bumbac impiedica realizarea unei aerisiri adecvate. Acestea sporesc umezeala din zona intima, creand astfel mediul perfect pentru dezvoltarea acestei infectii. Daca suferi de candidoza vaginala recurenta este important si sa nu stai mult timp cu costumul de baie ud pe tine.

3. Dormi opt ore si lupta-te cu stresul

Atunci cand organismul nu primeste o perioada de sapte-opt ore de somn, atat cat are nevoie pentru refacerea resurselor consumate peste zi si pentru mentinerea unei stari optime de sanatate, sistemul imunitar se slabeste, ducand la dereglarea nivelului pH-ului din vagin.

La fel se intampla si atunci cand esti foarte stresata din diferite cauze, cum ar fi lipsa banilor, un divort, alte probleme de sanatate, etc. Pentru a te lupta cu stresul incearca tehnici de meditatie si yoga spre exemplu.

4. Nu folosi produse intime

Indiferent daca sunt parfumate sau neparfumate, servetelele si sprayurile intime reduc nivelul bacteriilor produse in mod natural de corp pentru a preveni aparitia acestei infectii.

Sfaturi pentru tratarea infectiilor cu candida

5. Ai grija la medicamente

Candidoza vaginala este unul dintre cele mai comune efecte secundare care apar in urma unor tratamente cu antibiotice, pilule contraceptive sau steroizi. Daca faci infectie in timp ce iei aceste medicamente, mergi la medicul care ti le-a prescris, si care iti poate da altele (daca pot fi inlocuite).

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#sfaturi infectie candidoza, #cauze aparitie candidoza, #infectie candidoza vaginala , #sanatate