Cum sa-ti protejezi genunchii

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 10:40
8155 citiri
Cum sa-ti protejezi genunchii
Foto: tfsmedianetwork.com

Miscarea face parte din stilul tau de viata, dar ai avut multe momente in care durerile de genunchi si umflaturile te-au tinut departe de antrenamentele zilnice. Uneori, chiar fara sa realizezi, fortezi genunchii prin activitati simple, iar in timp repercursiunile iti vor da batai de cap.

Aceste probleme nu ocolesc pe nimeni. De la copiii care se plimba cu rolele in parc, la adultii care fac miscare de intretinere si pana la batranii care nu isi coordoneaza intotdeauna miscarile si durerile de genunchi apar imediat, informeaza webmd.com.

Specialistii americani in ortopedie trag un semnal de alarma pentru cei care fac multa miscare si nu isi protejeaza genunchii. Local, tendoanele, ligamentele, musculatura si cartilagiile se resimt daca nu sunt protejate in timpul sedintelor.

"In timpul orelor de miscare, genunchii fac mai multe miscari de rotire, indoire si chiar pivotare. Este greu sa pastrezi intotdeauna echilibrul intre aceste miscari si de multe ori mobilitatea si stabilitatea au de suferit", a spus sportivul american Rachel Piplica.

Este foarte important sa nu ignori nici o durere de genunchi, oricat de mica si nesemnificativa ar parea. Daca nu iei in seama aceste mici semne, durerea sa va intensifica pe fondul efortului si poti ajunge chiar sa fii imobilizat pana cand neplacerile dispar. Deci fa o vizita la medic atunci cand simti vreo durere sau intepatura in zona genunchilor.

Daca esti supraponderal, durerile de genunchi sunt frecvente. Kilogramele in plus forteaza ligamentele si articulatiile, iar genuncherele si permanenta legatura cu medicul tau sunt absolut necesare, pana scapi de kilogramele in plus.

Recuperarea unei afectiuni a genunchiului este foarte importanta. Poate ca durerea dispare, dar nu trebuie sa cazi prada senzatiei de confort resimtite. Pastreaza perioada de repaus recomandata, care poate dura de la cateva saptamani pana la mai multe luni.

Mai mult, perioadele de pauza intre antrenamente sunt extrem de importante si binevenite. Organismul are nevoie de recuperare, chiar daca esti tentat uneori sa o limitezi. Urmeaza sfatul specialistilor si pastreaza pauzele care se impun. Genunchii tai si musculatura au nevoie de refacere, deci evita excesele de miscare.

Atunci cand genunchii tai se suprasolicita, musculatura acestei zone este contractata si poti vedea si tu cand este timpul sa te opresti din antrenamente. Uneori, daca eviti sa iti inspectezi genunchii, acestia nu mai raspund stimulilor si au miscari necontrolate. Fii atent in fiecare moment la semnalele oferite de musculatura si genunchii tai. Iti vor spune cand este momentul de pauza.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#sanatate genunchi, #genunchi efort, #miscare ligamente afectate, #protejeaza genunchii , #sanatate