Cum sa tinem departe cancerul

Duminica, 14 Septembrie 2008, ora 12:38
4033 citiri
Cum sa tinem departe cancerul

Pentru a reduce riscul imbolnavirii de cancer, este important sa slabiti sau sa va mentineti greutatea. Oncologii si specialistii in nutritie spun ca hrana trebuie sa fie cat mai naturala, si trebuie efectuate exercitii fizice.

Sfaturile specialistilor se regasesc intr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citat de EVZ. Iata cateva sfaturi care pot ajuta in demersurile de a tine la distanta cancerul.

Mentinerea greutatii corpului este extrem de importanta, avand in vedere ca afectiunile de tipul cancerul de san/b, col, endometru si colon sunt asociate cu excesul de grasime. Indicele de masa corporala se calculeaza impartind greutatea corpului, exprimata in kilograme, cu patratul inaltimii, si trebuie sa fie intre 21 si 23.

Practicati un sport cu regularitate, sau incercati sa va miscati cel putin 30 de minute pe zi. E suficient in unele cazuri sa limitati timpul acordat privitului la televizor.

Renuntati la mancarea de la fast-food, pentru ca sucurile acidulate si mancarea procesata ingrasa si mareste nivelul colesterolului din sange.

Adaugati in dieta zilnica vegetale si cereale, si hraniti-va cu mai putin de 500 de grame de carne rosie pe saptamana. Preparatele din carne sunt sanatoase doar atunci cand sunt consumate in cantitati mici.

Limitarea consumului de bauturi alcoolice, mai mult de doua pahare de alcool pe zi fiind periculoase.

De asemenea, consumul a mai mult de sase grame de sare pe zi creste riscul de cancer, avand in vedere ca alimentele foarte sarate cauzeaza afectiuni ale stomacului sau cancerul de ficat.

Si suplimentele de vitamine, oricat de inofensive par, pot avea efecte adverse. Specialistii recomanda o dieta naturala, pentru ca tot ceea ce este in plus poate face rau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#cancer, #sfaturi, #prevenire , #sanatate