Cum sa traiesti cu 22 de ani mai mult?

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 12:36
4967 citiri
Cum sa traiesti cu 22 de ani mai mult?
Foto: healthspablog

Vrem sa traim cat mai mult pentru a ne bucura de placerile vietii, insa ce suntem dispusi sa facem pentru a fi cat mai sanatosi? Ati renunta la bunatatile de dimineata sau la cina copioasa in favoarea unor salate sanatoase?

Mens Health te invata cum poti trai cu 22 de ani mai mult, facand cateva lucruri nu foarte greu de realizat.

Data viitoare cand vei merge la restaurant si chelnerul te va intreba daca vrei o supa sau o salata, alege varianta a doua. In acest fel, vei trai cu 2 ani mai mult. Cercetatorii italieni au descoperit ca daca vei consuma 100-300 de grame de legume crude pe zi, vei trai cu doi ani mai mult. De ce este nevoie ca legumele sa fie crude? Pentru ca gatite, acestea isi pierd 30% din antioxidanti.

Invata legea grasimii: cu cat esti mai gras in prezent, cu atat mai mult vei avea probleme maine. Cercetatorii de la Universitatea din Alabama au descoperit ca mentinerea indicelui de masa corporala intre valorile 25-35 iti va scurta viata cu 3 ani. Excesul de grasime corporala creste riscul aparitiei diabetului zaharat, bolilor de inima, accidentului vascular cerebral si a cancerului de colon.

In urma unui studiu al Universitatii Loma Lind realizat pe 34.000 de Adventisti de Ziua a Saptea, cunoscuti drept cei mai logevivi oameni de pe planeta, s-a descoperit ca cei care consumau nuci, alune sau alte alimente din aceasta familie, au trait mai mult cu 2,9 ani.

Nu uita ca prietenii te tin in viata. Acest lucru l-au descoperit cercetatorii australieni, potrivit carora, prietenii iti pot mari durata vietii cu pana la 7 ani. Este adevarat ca uneori amicii pot incuraja comportamentul riscant, insa de cele mai multe ori acestia ofera protectie, nu te pun in pericol. Asa ca vorbeste cu cat mai multi colegi de munca, fa conversatie la sala de gimnastica sau pur si simplu spune-i "Buna" vecinului de la bloc. Le vei multumi tuturor mai tarziu.

"Exista viata dupa pensioare". Repeta acest lucru in minte de mai multe ori si vei trai mai mult. In urma unui studiu al Universitatii Yale, s-a demonstrat ca persoanele cu o perspectiva pozitiva asupra procesului de imbatranire au trait cu sapte ani mai mult, in comparatie cu persoanele care aveau o gandire negativa si se simteau condamnati la o viata plina de probleme fizice si mentale.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#dieta viata sanatoasa, #dieta viata lunga, #sanatate sfaturi ingrijire , #sanatate