Cum sa va feriti de raceala si gripa

Duminica, 12 Octombrie 2008, ora 13:20
7571 citiri
Cum sa va feriti de raceala si gripa

Sezonul gripelor si al racelilor si-a intrat in drepturi. In medie adultii se imbolnavesc de doua sau trei ori pe an de aceaste boli, iar cei mai afectati sunt copii care se pot imbolnavi si de zece ori pe an. Bebelusii care nu au inca sistemul imunitar bine dezvoltat sunt cei mai vulnerabili in fata gripei.

Pentru a va feri de acest virus trebuie sa tineti cont de cateva lucruri. Sa va spalati pe mana cat mai des si sa evitati sa va atingeti nasul si ochii cand sunteti in afara casei. Degetele voastre pot contacta foarte usor virusul atunci cand atingeti manerul usii sau dati mana cu alte persoane. Daca atingeti nasul sau ochii, virusul va intra in corpul vostru. Acesta se va transmite prin sarut doar daca este prezent si in saliva voastra.

Profesorul doctor Ron Eccles, citat de cotidianul britanic The Independent, arata ca femeile se pot imbolnavi mai usor din cauza ca sistemul lor imunitar este diferit de cel al barbatilor. Atunci cand sunt insarcinate sistemul lor imunitar "suporta" un alt corp, de aceea el este mai tolerant.

Stresul si presiunea la care suntem supusi zilnic ne face mai slabi in fata gripei. Cercetarile arata ca persoanele care au avut recent probleme la munca sau in familie s-au imbolnavit mai repede. Stresul este asociat cu slabirea rezistentei corpului nostru la infectii si virusi. Nivelul stresant al vietii de la oras este una dintre cauzele epidemiilor de gripa care se inregistreaza in marile orase.

In anotimpul rece trebuie sa ne imbracam corespunzator ca sa pastram temperatura ideala a corpului. Medicii ne recomanda sa purtam in permanenta esarfe si fulare la gat si peste nas ca sa ne ferim de raceala. Daca ati scapat pana in prezent de o raceala este bine sa va faceti vaccinul antigripal, cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Pentru a preveni raceala este bine sa consumati multe alimente care contin vitamina C si sa faceti o cura cu echinacea. Insa cel mai bun remediu pentru raceala este propriul nostru sistem imunitar. In cele mai multe cazuri, gripa va trece in sapte zile fara niciun tratament. Daca vreti sa reduceti din simptome puteti lua aspirina, paracetamol si medicamente care contin ibuprofen. Si bineinteles bauturile calde va vor face bine. Se pare ca si mancarurile picante si supele fierbinti sunt benefice.

Care este diferenta dintre gripa si raceala?

Simptomele gripei sunt durerea de cap, febra musculara si se instaleaza o stare generala de neputinta. Atunci cand suntem raciti avem doar o durere de cap, nasul infundat si tuse.

Leacuri babesti impotriva gripei si racelii

Daca v-ati imbolnavit si v-ati saturat de medicamente exista si tratamente naturiste care te vor insanatosi. Daca sunteti mai "curajosi" puteti incerca dusurile cu apa rece. Dupa ce ati iesit din dus va bagati in pat in pielea goala si va inveliti bine cu un cearceaf, patura si plapuma. Stati cam zece minute si repetati procedura de doua sau trei ori.

Pentru tuse puteti sa va legati seara la gat un prosop inmuiat in apa rece dupa care legati un sal gros si dormiti asa pana dimineata. Pentru starile de gripa si durerile de cap puteti incerca frectia cu otet. Chiar daca mirosul este insuportabil, efectul este garantat.

Si nasul infundat are un remediu sigur. Trageti apa rece pe nas pana se desfunda, chiar daca doare putin veti putea respira in voie.

Ceaiul de scortisoara si cuisore este un tratament eficient impotriva racelilor. Pentru a preveni gripa puteti sa consumati in fiecare dimineata un catel de usturoi pe stomacul gol. El nu se mesteca ci trebuie taiat bucatele mici si inghiti cu apa. Nu o sa va miroase gura, dar o sa aveti un aliat impotriva virusilor.

Si bineinteles nu uitati sa aveti un regim alimentar echilibrat care sa va sustina sistemul imunitar impotriva infectiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#raceala, #gripa, #tratament, #leac, #virus , #sanatate