Ziare.com

Cum scapam de vicii in mod natural

de Lacramioara Brecea
Vineri, 17 Iulie 2009, ora 09:27

   

Cum scapam de vicii in mod natural
Pentru tratarea eficienta a oricarei dependente, vointa si hotararea joaca un rol esential. Fie ca alegi meditatia, acupunctura sau tratamentul naturist, contributia personala este vitala.

Nici o dependenta nu dispare fara efort si restrictii personale. Fie ca este vorba de dependenta de tutun, alcool, droguri sau alte obiceiuri si deprinderi nocive, fiecare tratament va incepe de la dorinta fiecaruia de a avea un mod de viata sanatos, informeaza altmd.com.

Psihoterapia trateaza eficient orice dependenta prin descoperirea cauzei, specificarea motivatiilor si gasirea solutiilor proprii pentru indepartarea definitiva a obiceiurilor nesanatoase.

Fiecare moment in care simtim nevoia sa apelam la un obicei nesanatos pentru a depasi o etapa dificila din viata va fi analizat in profunzime.

Cel mai bun terapeut al nostru suntem chiar noi, iar specialistul ne va ajuta sa gasim modalitatea eficienta pentru tratarea dependentei. Vor fi analizate toate motivatiile, cauzele si sentimentele care apar atunci cand simtim nevoia de a apela la un obicei nesanatos.

Meditatia

In tratarea oricarei dependente, meditatia consta in sedintele psihologice de grup. Aflarea experientelor altor persoane care au aceeasi problema si modul in care ei au incercat sa o rezolve sunt foarte importante pentru gasirea solutiilor personale de tratare a dependentei.

Specialistii pot recomanda atat sedinte de comunicare, cat si de experimentare a propriilor solutii gasite pentru indepartarea dependentei.

Mai mult, pot fi folosite sedintele de hipnoza, exercitiile de relaxare, respiratie corecta, terapia prin muzica sau miscare. Meditatia in aceste cazuri semnifica de fapt gasirea tratamentului prin puterea exemplului si aplicarea experientelor celorlalti in cazul fiecaruia.

Acupunctura

Consta in activarea zonelor de energie ale corpului prin introducerea acelor speciale, care transmit impulsuri catre fiecare organ intern.

Acupunctura este o practica folosita din cele mai vechi timpuri pentru indepartarea durerilor si tocmai de aceea ea poate fi eficienta inclusiv pentru tratarea dependentelor.

Va fi dublata de sedintele psihologice, absolut necesare pentru constientizarea nivelului dependentei. Sedintele de acupunctura pot fi realizate numai de catre specialisti, pentru ca un tratament neadecvat poate inrautati starea de sanatate a pacientului.

Sunt mai multe tipuri de acupunctura si in functie de nivelul, tipul dependentei si starea noastra generala, specialistii vor recomanda doar anumite sedinte.

Tratament naturist

Pentru tratarea dependentelor, metoda naturista consta in administrarea de ceaiuri care au efect de calmare a durerilor si indepartare a starilor de anxietate.

Specialistii in medicina naturista recomanda plante cu un efect puternic sedativ, care vor fi administrate numai sub atenta supraveghere.

Piscidia erythrina este o planta originara din India. Este foarte concentrata si trateaza orice durere. Indeparteaza insomniile si elibereaza tensiunea nervoasa asociata renuntarii la dependenta.

Gura lupului, denumita stiintific scutellaria laterifolia, revitalizeaza sistemul nervos central si este un remediu specific starilor de isterie sau crizelor de epilepsie. Relaxeaza organismul, calmeaza durerile si astfel efectele renuntarii la viciile noastre vor fi mai usor de suportat.

Acelasi efect il are si ovazul salbatic, bogat in amidon, glucide, lecitina, substante minerale, saruri de calciu si vitamine.

Tehnicile naturiste pentru tratarea oricarei afectiuni, inclusiv a dependentelor, pot fi urmate numai sub indrumare medicala specializata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7047 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Trebuie 'sa ne nastem din nou'...!

...Frectii la picior de lemn...
In mod natural, nu poti scapa de vicii...

Apostolul Pavel a dat de mult reteta la Romans 8:2-6:
"In adevãr, legea Duhului de viatã in Hristos Isus, m-a izbãvit de Legea pãcatului si a ***. Cãci, lucru cu neputintã Legii, intrucit firea pãmanteascã o fãcea fãrã putere, Dumnezeu a osindit pãcatul in firea pãmanteascã, trimitind, din pricina pãcatului, pe insusi Fiul Sãu intr-o fire asemãnãtoare cu a pãcatului, pentru ca porunca Legii sã fie implinitã in noi, care trãim nu dupã indemnurile firii pãmantesti, ci dupã indemnurile Duhului.
In adevãr, cei ce trãiesc dupã indemnurile firii pãmantesti, umblã dupã lucrurile firii pãmantesti; pe cand cei ce trãiesc dupã indemnurile Duhului, umblã dupã lucrurile Duhului. Si umblarea dupã lucrurile firii pãmantesti, este moarte, pe cand umblarea dupã lucrurile Duhului este viatã si pace."

(Cine citeste, sa inteleaga!)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor