Cum te ajuta smartphone-ul tau sa iti mentii sanatatea

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 06:20
3833 citiri
Cum te ajuta smartphone-ul tau sa iti mentii sanatatea
Foto: Ziare.com

De cele mai multe ori, cu totii suntem tentati sa mancam de la orice fast food ne apare in care. Insa telefonul mobil ne-ar putea fi de un real ajutor in mentinerea sanatatii.

The New York Times ofera cateva exemple de aplicatii pentru smartphone care pot ajuta in acest sens.

Exista o aplicatie ce poate transforma telefonul tau intr-o fisa medicala. Trebuie sa introduci date cu privire la eventuale afectiuni medicale, alergii, grupa de sange, persoane care trebuie contactate in caz de urgente si alte informatii care pot salva viata unui om.

Cele mai multe smartphone-uri au senzori de miscare si poti profita la maximum de acestia. Instaleaza aplicatii care numara pasii facuti, distanta parcursa si chiar numarul scarilor pe care le urci. De asemenea, acestea calculeaza si numarul caloriilor consumate.

Mai mult, daca vrei, poti alege o aplicatie care sa iti spuna si cate calorii trebuie sa consumi intr-o zi in functie de sex, varsta, inaltime, kilograme si scop (ingrasare, slabire, mentinere). Dupa fiecare masa, trebuie sa notezi in aplicatie cantitatile si ceea ce ai mancat, iar aceasta o sa iti arate cate calorii mai poti consuma pana la sfarsitul zilei.

Tot in functie de numarul kilogramelor, poti opta pentru aplicatii care sa iti spuna ce cantitati de apa trebuie sa bei zilnic. Unele, chiar iti trimit o notificare prin care sa iti aminteasca sa bei apa.

Aplicatia care socoteste caloriile din farfurie

De asemenea, tot printre aplicatiile de sanatate se gasesc si monitoarele de ritm cardiac. Bineinteles, trebuie sa fii foarte atent la aplicatiile compatibile cu telefonul tau si sa nu ai incredere in orice aplicatie care iti apare in cautari. Trebuie sa te interesezi care sunt cele compatibile cu modelul smartphone-ului tau. Atentie, insa, si nu te baza doar pe aceste rezultate, pentru ca este posibil ca uneori sa arate valori gresite.

Acum cateva luni numeroase publicatii au scris despre faptul ca Siri, asistentul vocal digital instalat pe iPhone, i-a salvat viata lui Sam Ray, un baiat de 18 ani prins sub camionul pe care incerca sa il repare. Presiunea corpului a activat Siri, iar adolescentul i-a spus sa sune la 911, ceea ce asistentul vocal digital a si facut. Unele smartphone-uri au posibilitatea de a apela numarul de urgenta daca proprietarul telefonului cere acest lucru, trebuie doar sa faci anumite setari in functie de dispozitiv.

Gadgetul simplu care iti poate mentine inima sanatoasa

Daca ai vreo nelamurire in legatura cu un simptom, poti descarca o aplicatie care sa iti ofere cateva variante de afectiuni. Poti selecta o zona din corp si sa spui ce simptome ai, iar aplicatia o sa iti arate cateva sugestii. Totusi, nu te trata in functie de aceste rezultate, ci dupa ce mergi la un control medical.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#aplicatii sanatate, #smartphone aplicatii sanatate, #smartphone aplicatii , #sanatate