Cum tinem in frau alergiile

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 11:35
2838 citiri
Cum tinem in frau alergiile

Ca si primavara, toamna este un moment favorabil instalarii sau agravarii alergiilor, de aceea este foarte bine sa invatam sa le recunoastem si sa le tinem sub control.

Alergia este o reactie a organismului unei persoane la contactul cu anumite substante alergene ce se gasesc in alimente, medicamente, praf sau aer, reactiile organismului fiind dintre cele mai neasteptate, informeaza Benessere.ro.

Cele mai frecvente reactii apar la nivelul pielii si mucoaselor, dar pot aparea si reactii grave la nivel respirator. Semnele alergiei apar intr-un interval foarte scurt, care se poate intinde de la cateva secunde la cateva minute, dupa contactul cu alergenul.

Natura si intensitatea semnelor variaza de la o persoana la alta, putand fi vorba despre simptome cutanate, cum ar fi pruritul (mancarimile), eruptiile, eritemul (inrosirea pielii), tumefierea fetei si a buzelor, sau simptome respiratorii de genul respiratie suieratoare, dispnee, jena respiratorie.

In plus, deseori mai apar si simptome digestive, cum ar fi crampe abdominale, diaree, colici sau cardiovasculare, de genul paloare, hipotensiune arteriala, pierderea cunostintei.

Cea mai grava reactie alergica este socul anafilactic, care este o urgenta medicala, deoarece poate reprezenta o amenintare pentru viata persoanei alergice. In momentul instalarii socului anafilactic sistemul imunitar reactioneaza la o substanta inofensiva ca si cand ar reprezenta un pericol pentru organism, eliberand histamine si alte substante chimice.

Manifestarile includ ingustarea cailor respiratorii, scaderea dramatica a presiunii sanguine, ameteli si chiar stop cardio-respirator. Acesta este motivul pentru care in momentul declansarii unei alergii trebuie neaparat sa va prezentati la medicul de specialitate deoarece numai acesta va poate spune care este tratamentul optim pentru a nu se ajunge intr-o situatie atat de grava.

In cazul unor reactii mai putin severe, medicul va prescrie antihistaminice, ce pot fi luate dupa expunerea la un alergen, pentru a controla reactia si a reduce disconfortul.

Pentru manifestarile cutanate, pot fi utilizate diverse creme. Persoanele cu teren anafilactic trebuie sa aiba in permanenta asupra lor autoinjectoare cu epinefrina pentru a putea reactiona rapid in cazul unui soc anafilactic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alergii, #soc anafilactic, #antihistaminice, #epinefrina , #sanatate