Curry distruge celulele canceroase

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 17:05
3593 citiri
Curry distruge celulele canceroase
Foto: BBC

Un extract gasit in curry poate distruge celulele canceroase, potrivit unui studiu facut de oamenii de stiinta de la Cork Cancer Research Centre.

Despre substanta numita "curcumin" se stie ca are puteri de vindecare, iar in prezent se lucreaza la un tratament pentru artrita si pentru dementa, potrivit BBC.

Expertii sunt de parere ca aceasta descoperire ar putea ajuta medicii sa gaseasca noi tratamente pentru cancer.

Doctorul Sharon McKenna si echipa sa au descoperit ca substanta "curcumin" distruge celulele canceroasa inca din primele 24 de ore de la administrare.

"Oamenii de stiinta stiu de mult timp ca compusii naturali au potentialul de a trata celulele defecte care devin canceroase si credem ca curcuminul are o valoare terapeutica", a declarat Sharon McKenna.

"Aceasta cercetare deschide posibilitatea ca produsele chimice naturale gasite in sofranul de India sa fie transformate in tratamente noi pentru cancerul esofagian", informeaza doctorul Lesley Walker, director al sectiei de informatii despre cancer la in Cancer Research din Marea Britanie.

In fiecare an, aproximativ 7.800 de persoane sunt diagnosticate cu cancer esofagian in Marea Britanie. Cancerul esofagian reprezinta aproximativ 5% din totalul deceselor de cancer din Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#curry distruge celulele canceroase, #curry vindeca cancerul, #curry tratamente artrita dementa , #sanatate