De ce sa consumi patrunjel

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 13:25
8007 citiri
De ce sa consumi patrunjel

Patrunjelul este o planta folosita in aproape toate bucatariile. Multi il utilizeaza pe post de condiment, fara a sti insa foarte bine beneficiile acestuia.

Radacina de patrunjel este folosita pentru tulburari digestive, probleme ale tractului urinar si bronsita, arata Digherbs.

Mai este recomandata pentru pietre la rinichi si reumatism.

Sucul de patrunjel poate fi administrat in timpul travaliului, pentru o nastere mai usoara.

Pentru infectii, dureri menstruale, astm, unele alergii si pentru cresterea libidoului feminin se poate apela tot la aceasta verdeata.

Cand si de ce este bun hreanul

Contine multe vitamine si minerale si ajuta la detoxifierea organimsul. Mai mult, este un bun diuretic, intarind si oasele.

Sucul de patrunjel mai este utilizat pentru calmarea durerilor de dinti, iar planta in sine pentru improspatarea respiratiei.

Cand sa eviti usturoiul

Ceaiul de patrunjel poate fi folosit ca o clisma, iar frunzele sale zdrobite si frecate pot fi folosite in cazul intepaturilor de insecte, calmand mancarimea.

Ochii obositi si iritati devin istorie cu micuta planta verde.

Femeile insarcintate trebuie sa fie atente pentru ca patrunjelul provoaca contractii atunci cand este consumat in cantitati mari.

Citeste si:
RAPORT Expert Forum. Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a banilor din Programul Saligny
RAPORT Expert Forum. Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a banilor din Programul Saligny
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Sursa: Ziare.com
Comentarii