Delicii culinare ale verii care ne ameninta dantura

Luni, 29 Iulie 2013, ora 21:22
1914 citiri
Delicii culinare ale verii care ne ameninta dantura

Exista alimente si bauturi estivale care ne pot ajuta sa trecem mult mai usor peste canicula, insa cateva dintre ele prezinta un inconvenient deloc de neglijat: ne afecteaza dantura.

Iata acele delicii culinare ale verii care ne ameninta in cea mai mare masura zambetul, potrivit Plaisirssante.

Limonada - iata o bautura foarte apreciata intr-o zi calduroasa de vara, insa iubitorii ei ar trebuie sa stie ca, desi citricele fac bine organismului, ele nu sunt prietenoase cu dintii.

Lamaile sunt foarte acide, iar in combinatie cu zaharul, atunci cand sunt consumate frecvent, duc la demineralizarea smaltului dintilor. Cei care obisnuiesc sa bea des limonada ar trebui sa apeleze la un pai, pentru a-si expune cat mai putin dantura acestui amestec, considera specialistii.

Inghetata este desertul preferat al verii, insa pentru sanatatea danturii nu ar trebui consumata prea des. Zaharul existent in acest produs modifica pH-ul oral, dintii "scaldandu-se" intr-o baie de acid care le afecteaza smaltul.

Aromatizate si racoritoare, cocktailurile sunt bauturi apreciate la terase in timpul verii, insa din pacate nu inofensive pentru dinti. Alcoolul continut determina uscarea gurii, prin reducerea cantitatii de saliva, si in acest fel dintii sunt mai sensibili la mediul acid creat in gura. Ideal ar fi spalatul pe dinti dupa consumul lor.

In parcurile de distractii vizitate frecvent vara, o multime de dulciuri le fac cu ochiul copiilor. Populara vata de zahar ar trebui evitata, deoarece nu este un desert deloc prietenos, nici pentru adulti, nici pentru copii, lipidindu-se de dinti si afectandu-i.

Acadelele inghetate cu arome imbietoare de fructe ne pot delecta si racori, insa fiind alimente foarte reci pot duce la aparitia fisurilor dentare si la demineralizare. Cand nu se poate rezista tentatiei, un pahar cu apa baut dupa consumul lor este binevenit, contribuind la diminuarea aciditatii pH-ului oral.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alimente estivale daunatoare dinti, #limonada afecteaza dantura, #inghetata dinti efecte, #alimente daunatoare dantura , #sanatate