Depresia la scolari, legata de greutatea la nastere

Marti, 02 Septembrie 2008, ora 09:43
1984 citiri
Depresia la scolari, legata de greutatea la nastere

Copii cu o greutate mai mica la nastere sunt mult mai predispusi sa prezinte probleme psihiatrice, in cursul anilor de scoala, sustin cercetatorii, citati de ziaristii de la The Guardian.

Psihiatrii care au monitorizat peste 800 de copii, la intervale regulate, pana la varsta de 17 ani, au descoperit ca cei nascuti cu greutati mai mici de 2 kilograme si jumatate sunt mult mai predispusi la anxietate, depresie si retragerea de la cursuri.

Multi dintre ei au prezentat si episoade de furie, la scoala. Copii nascuti cu o greutate mai mica prezinta, in plus, dificultati de concentrare si atentie.

Studiile, publicate in Jurnalul American de Psihiatrie Generala subliniaza si legatura intre greutatea la nastere si riscul de diabet, ca adult.

Naomi Breslau, seful echipei de cercetatori de la Universitatea din Michigan sustine ca elevii nascuti cu o greutate mai mica au nevoie de un ajutor suplimentar pentru a reduce pe cat posibil simptomele psihiatrice care apar pe parcursul educatiei lor.

Expertii au monitorizat 413 copii dintr-o zona saraca din Detroit, si 410 elevi dintr-o suburbie a orasului, cu varste de 6, 11 si 17 ani.

Printre cei din zona metropolitana, 24% dintre copii nascuti cu greutate mica au indicat comportament agresiv, comparativ cu doar 15% in cayul copiilor nascuti cu greutate normala.

In ce priveste copii din suburbia, 12.7% au dat dovada de agresivitate, fata de 9.4% in cazul copiilor cu greutate normala.

Cercetatorii sustin ca cea mai mare problema o reprezinta efectul greutatii la nastere asupra atentiei si concentrarii copiilor nascuti in mediile urbane.

Acestia sunt de trei ori mai predispusi sa aiba probleme de atentie la scoala decat copii nascuti in suburbii.

Intr-un studiu separat, efectuat de cercetatorii din Suedia, si publicat de Jurnalul American de Psihiatrie Generala, s-a constatat pe de alta parte ca acei copii nascuti din parinti mai in varsta sunt mult mai predispusi sa dezvolte tulburari bipolare, sau manii depresive.

Potrivit cercetatorilor de la Institutul Karolinska din Stockholm, efectul apare cand tatii au mai mult de 29 de ani, si creste o data cu varsta.

Copii ai caror tati au peste 55 de ani sau mai mult sunt de 1,37 de ori mai predispusi sa fie diagnosticati cu tulburari depresive decat cei cu tati intre 20 si 40 de ani.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#greutate, #nastere, #raport, #tulburari depresive, #atentie, #concentrare , #sanatate