Diagnostice gresite puse frecvent barbatilor

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 08:07
3077 citiri
Diagnostice gresite puse frecvent barbatilor
Foto: Esquire

Uneori se poate intampla sa mergi la doctor pentru a gasi rezolvarea unei probleme de sanatate dar, in schimb, sa te alegi cu un diagnostic gresit care nu te ajuta deloc ba, mai mult, care te poate face sa suporti inutil o interventie chirurgicala.

Dupa cum arata msnbc.msn.com, iata cateva diagnostice gresite puse frecvent barbatilor. O masura de precautie ar fi sa ceri mai multe pareri de la medici diferiti.

1. Alergie

Ce poti avea in realitate: rinita vasomotorie

Multi doctori dau vina pe alergii daca le spui ca iti lacrimeaza ochii, stranuti foarte des si simti congestii nazale, dar alergiile se dezvolta foarte rar dupa 20-30 de ani. Simptomele respective pot fi insa determinate de rinita vasomotorie care apare din cauza unor substante iritante ce nu sunt alergenice, cum ar fi parfumurile, fumul, fumul de tigara, si care inflameaza membrana mucoasei nazale. Pentru a te asigura, fa-ti un test special creat pentru identificarea alergiilor.

2. Dureri sinusale

Ce poti avea in realitate: migrene

Un studiu realizat in Statele Unite ale Americii a scos la iveala faptul ca 86% dintre barbatii care credeau ca au dureri sinusale sufereau de fapt de migrene. O strategie care sa iti vina in ajutor pentru descoperirea exacta a cauzei este sa notezi fiecare zi in care ai asemenea dureri si, daca observi in timp ca acestea apar regulat pentru mai mult de doua saptamani, mergi la un neurolog.

3. Bronsita

Ce poti avea in realitate: astm

In cazul in care observi ca de fiecare data cand racesti capeti si o tuse sacaitoare ar fi bine sa soliciti un examen pulmonar deoarece ai putea avea un astm ascuns.

4. Apendicita

Ce poti avea in realitate: Un ganglion limfatic inflamat

Potrivit unei statistici realizate recent la Universitatea din Washington, in ciuda progresului medical 16% dintre operatiile de apendicita sunt facute unor pacienti care nu au nevoie de ele. Pentru a te asigura ca este apendicita (poate fi un ganglion limfatic inflamat sau chiar un virus stomacal) ar fi bine sa fii supus si unui examen CT (computer tomograf).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#diagnostice gresite barbati, #diagnostice gresite frecvente barbati , #sanatate