Efectele nocive ale indulcitorilor artificiali

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 08:43
15451 citiri
Efectele nocive ale indulcitorilor artificiali
Foto: lowdensitylifestyle.com

Indulcitorii artificiali sunt alternative ale zaharului. Contin mai putine calorii, dar sunt substante chimice care, in exces, pot avea efecte adverse. Cei mai folositi indulcitori artificiali sunt aspartamul, zaharina, acesulfamul de potasiu sau splenda.

Aspartamul se foloseste in general pentru indulcirea tabletelor de guma de mestecat si sucurilor. Efectele adverse apar in cazul exceselor, atunci cand inlocuim apa cu sucul sau consumam cate un pachet de guma de mestecat intr-o singura zi, informeaza iloveindia.com.

Pot aparea migrene, atacuri de panica, ameteli si chiar dereglari ale sistemului nervos. In cazul copiilor, aspartamul poate crea chiar dependenta.

Efectele adverse ale zaharinei sunt de regula reactii alergice la nivelul pielii. Mai mult, unele studii ale specialistilor americani au aratat ca un consum ridicat de zaharina poate contribui chiar la aparitia celulelor canceroase.

Nu se recomanda persoanelor alergice la una din componentele sale, in special la sulfonamida. Daca se foloseste pentru indulcirea laptelui, pot aparea stari de agitatie, iritabilitate si insomnii, in special in cazul copiilor.

Migrenele isi fac aparitia rapid, iar unele persoane pot avea chiar ameteli, dereglari stomacale si reactii alergice, sub forma unor ciuperci, la nivelul limbii.

Acesulfamul de potasiu este un alt indulcitor artificial care indulceste de 200 de ori mai mult decat zaharul, tocmai de aceea intra in general in compozitia dulciurilor.

Consumul regulat si indelungat poate ingreuna functionarea normala a ficatului si rinichilor, pot aparea stari de voma si ameteli. Cel mai periculos efect advers al sau este acela de favorizare a aparitiei celulelor canceroase.

Splenda este un indulcitor care intra in componenta bauturilor racoritoare. Consumul indelungat dauneaza ficatului si rinichilor. Mai mult, actioneaza asupra slabirii sistemului imunitar si poate crea grave dezechilibre neurologice.

Indulcitorii artificiali insa pot fi consumati in doze reduse. Daca vrei sa elimini zaharul din alimentatia ta, un regim treptat de reducere al sau poate fi cea mai buna solutie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#indulcitori artificiali riscuri, #indulcitori artificiali efecte, #indulcitori artificiali nocivi , #sanatate