Exercitiile fizice, esentiale in recuperarea femeilor care au suferit de cancer

Luni, 09 Iunie 2014, ora 19:36

   

Exercitiile fizice, esentiale in recuperarea femeilor care au suferit de cancer
Exercitiile fizice pot fi de mare ajutor in cazul femeilor care au suferit de cancer la san, insa acestea nu sunt suficient de active, potrivit unui studiu recent.

Cercetatorii americani au publicat un material in revista de specialitate Cancer, in care au atras atentia asupra faptului ca femeile care s-au vindecat de cancer la san fac prea putine exercitii fizice, relateaza BBC.

Expertii din SUA sunt sustinuti si de cercetatorii britanici, care au afirmat ca si femeile din Regatul Unit fac prea putina miscare in timpul recuperarii.

Sportul zilnic te fereste de cancerul de san

Studiul americanilor a analizat volumul de exercitii fizice efectuate de 1.735 de femei cu varste cuprinse intre 20 si 74 de ani din Carolina de Nord, care au avut cancer de san in perioada 2008 - 2011.

Cercetarea a descoperit ca doar 35% dintre aceste femei au respectat programul de sport recomandat de medici.

In Statele Unite si Marea Britanie, adultilor li se recomanda sa aiba activitati fizice la nivel moderat timp de 150 de minute pe saptamana sau sa exerseze la un nivel intens timp de 75 de minute pe saptamana.

D.T.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de2459 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
tractoristu
rank 1
Vorbe goale !
Nu exista asa ceva ! Cele care mai sint in viata nu au avut niciodata cancer. Ca numai din rindul acestora supravietuiesc citeva .
Oncologia gaga cu stiinta sau fara multe persoane in " tratament " . E pt a se duce veste a buna ca e cel mai bunn medic. Toate clinicile fac asa si jumate din cei cu cancer nu au avut niciodata cancer.
Dar s a faca exercitii cele care au avut cancer ? Astea mor in 22 luni de la inceperea chimio.
Intre scinduri nu e prea loc de miscare.
Decit s a va dati cu parerea , mai bine va legati de viata oncologilor. Ca sint prea liberi sa omoare.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor