Ziare.com

Exista sau nu o legatura intre hipertensiune si lipsa somnului?

Joi, 26 Iunie 2014, ora 18:48

   

Exista sau nu o legatura intre hipertensiune si lipsa somnului?
Una dintre cele mai mari probleme de sanatate este hipertensiunea, afectiune care a fost pusa in legatura cu numerosi factori, chiar si cu insomnia. Acum, specialistii si-au schimbat parerea in legatura cu aceasta relatie de cauzalitate.

Conform unui studiu publicat in revista "Journal of Clinical Psychiatry", insomnia nu duce la hipertensiune, dupa cum sustine expertul Nicholas Vozoris. Conform Fox News, specialistii au analizat informatiile privitoare la aproximativ 13.000 de persoane care au participat la un studiu initiat de autoritatile americane in domeniu.

Vozoris a decis sa efectueze aceasta cercetare dupa ce tot mai multi pacienti care aveau insomnii erau ingrijorati cu privire la eventuale complicatii ale starii lor de sanatate, in special ale sistemului cardiovascular.

El recunoaste ca acest aspect ii ingrijoreaza inclusiv pe doctori, insa se pare ca legatura nu este sustinuta de dovezi stiintifice.

Cele mai bune remedii contra hipertensiunii

Studiile facute in trecut au aratat ca intre apneea obstructiva de somn si problemele cardiovasculare ar exista o legatura. Acest lucru i-a facut pe specialisti sa se intrebe daca nu cumva si insomnia ar fi responsabila de aparitia unor afectiuni cardiace. Totusi, ei au ajuns la concluzia ca apneea obstructiva de somn si insomnia sunt probleme cu totul diferite una de alta.

Coordonatorul studiului tine sa ii linisteasca pe pacientii cu probleme de somn si sa le transmita faptul ca ei nu trebuie sa se ingrijoreze cu privire la complicatiile pe care astfel de dificultati le pot naste. Mai mult, doctorii nu vor mai fi tentati in viitor sa le prescrie acestora pastile inutile.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4288 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor