Fa din bucatarie cabinetul tau medical!

Vineri, 26 Martie 2010, ora 18:10
3460 citiri
Fa din bucatarie cabinetul tau medical!

Un studiu realizat recent in SUA arata ca, in ultimul an, 45% dintre americani s-au folosit de ingredientele din bucatarie si camara pentru a trata micile afectiuni sau neplaceri legate de sanatate si a economisi banii pe care i-ar fi dat la medic.

Chiar daca nu ar trebui sa ocolesti medicul, exista mici neplaceri legate de sanatate pe care le poti rezolva cu ce gasesti prin camara, fara a investi in medicamente. Prevention iti spune ce nu ar trebui sa-ti lipseasca din bucatarie, pentru a nu fi nevoit sa te tratezi cu placebo.

Apa tonica pentru a-ti linisti picioarele

Un pahar cu 170 de mililitri de apa tonica, inainte de a merge la culcare, poate calma simptomele sindromului picioarelor nelinistite. Chinina continuta potoleste contractiile musculare repetate.

Lamaia sterge urmele trecerii anilor

Taie cateva felii de lamaie si aseaza-le direct pe petele maronii de pe piele, care apar odata cu inaintarea in varsta. Lasa-le timp de 10 - 15 minute, repetand operatiunea zilnic, dupa cum te sfatuieste Audrey Kunin, dermatolog in Kansas, Missouri.

Acidul din sucul proaspat de lamaie va deschide la culoare aceste pete, iar in 6 pana la 12 saptamani vei vedea si diferenta. Totusi, nu exagera, efectele secundare ale unui astfel de "tratament" putand fi cojirea primului strat de piele.

Miere pentru taieturi si zgarieturi

Acest indulcitor natural contine 3 componente capabile sa vindece ranile: zaharul, care face ca bacteriile sa nu poata supravietui, peroxidul de hidrogen, care dezinfecteaza, si propolisul, care omoara bacteriile. In plus, mierea se usuca la suprafata, formand un bandaj natural.

Ulei de masline pentru eczeme

Uleiul de masline abunda in antioxidanti capabili sa reduca inflamatiile, fiind baza multor creme folosite chiar in acest scop. Folosit in stare pura, are avantajul ca nu contine chimicalele iritante care se gasesc in produsele cumparate.

O lingurita de ulei de masline este suficienta pentru 2,5 cm patrati de piele, creandu-se astfel un baraj in calea bacteriilor, iar pielea neriscand sa se usuce. Pentru cazurile mai grave, peste pielea unsa cu ulei de masline aseaza o fasie de plastic si lasa asa peste noapte.

Lapte pentru reducerea anxietatii

Pentru a te calma inainte de culcare, toarna-ti un pahar de lapte caldut. Reteta bunicii chiar functioneaza, confirma si Bernard Vittone, psihiatru la Centrul National pentru Tratamentul Fobiilor, Anxietatii si Depresiei din Washington.

Laptele contine un aminoacid, triptofan, care ajuta la relaxare.

Otetul din mere pentru umflaturi sau vanatai

Otetul din mere este un excelent antiinflamator natural. Pune putin pe un disc pentru demachiat si tamponeaza zona afectata. La fel de bine poti amesteca otetul cu albusul unui ou si aseza mixtura peste zona cu probleme.

Ceai de musetel pentru bataturi

Daca pielea ta din talpa este uscata, o poti inmuia usor cu un ceai diluat de musetel, putand indeparta stratul cu probleme fara dificultate.

Bicarbonat de sodiu pentru infectiile tractului urinar

Bea zilnic o solutie realizata dintr-un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvat in 200 de mililitri de apa de la primele simptome, pentru ca bacteriile sa nu se mai multiplice, si mergi la un medic pentru a ti se prescrie antibiotice.

Ghimbir pentru dureri de stomac

Este un remediu binecunoscut pentru stomac si pe buna dreptate. Este recomandat in afectiunile gastrointestinale, inclusiv in cazul raului de miscare (in masina, avion etc.), dar si in cazul greturilor matinale ale gravidelor.

Pentru a face un ceai, scufunda o radacina mica de ghimbir proaspat in apa fierbinte, timp de 10 minute.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#remedii naturale, #remedii naturale bucatarie, #remediii bataturi, #infectie urinara, #anxietate remedii, #durere stomac , #sanatate