Fa economii in propria bucatarie

Vineri, 12 Martie 2010, ora 18:25
3271 citiri
Fa economii in propria bucatarie
Foto: care2.com

Cei mai multi dintre noi dam o mare parte din salariu pe mancare si nu o data ne-am gandit ce am putea face pentru ca aceasta suma sa fie mai mica. Avand in vedere ca preturile tot cresc, trebuie sa faci ceva cu produsele in sine, pentru a ajunge sa faci economii.

Citeste in continuare cum poti sa faci economii in propria bucatarie. In primul rand, poti face economii preparandu-ti singur mancarea, renuntand astfel la obiceiul de a comanda, te sfatuieste Care2. Multe persoane se gandesc ca slujba nu le mai lasa timp sa gateasca. Acest lucru este fals. Poti gati foate bine si sanatos intr-o jumatate de ora.

De asemenea, o idee foarte buna de a economisi este sa iti iei la pachet la birou mancare pregatita de acasa. Oricat de bine ar mirosi mancarea comandata de colegii tai, a ta o sa fie mai sanatoasa si o sa ramai si cu banii in buzunar.

Fa planuri de viitor. Adica asigura-te ca ai o camara bine aprovizionata. Conservele de legume, orezul, pastele fainoase si conservele de rosii pot fi achizitionate en-gros si depozitate in camara.

Astfel, daca o sa cumperi mai multe produse de acelasi fel dintr-un hipermarket, nu o sa mai pierzi banii cheltuiti atunci cand mergi la magazinul de la coltul strazii pentru a lua un singur produs. Toata lumea stie ca magazinele de cartier au preturi mai mari in comparatie cu hipermarketurile.

Tu cat poti sa economisesti intr-o luna?

Fa un plan saptamanal. Cei mai multi oameni merg la cumparaturi o data pe saptamana. Probabil asa faci si tu. Inainte sa pleci la cumparaturi stai putin si realizeaza o lista cu ceea ce ai de gand sa consumi in fiecare zi.

Daca vei sti ce vrei sa mananci in fiecare zi si o sa iti achizitionezi ingredientele necesare, o sa eviti situatia in care te vezi nevoit sa mergi la un fast food.

Gateste mai multe mese fara carne. Carnea este cel mai scump produs din cosul tau de cumparaturi. Daca esti dispus sa incerci si alte alimente in afara de carne, organismul iti va multumi pentru ca vei adopta o dieta mai sanatoasa.

De asemenea, daca nu poti renunta la carne, gateste portii mai mici de carne si creste portia de garnitura de legume.

Ramanand la subiectul carne, este o idee buna sa incerci sa gatesti carnea in sosuri sau tocanite. Nu degeaba mamele si bunicile noastre gateau aceste mancaruri.

In prepararea sosurilor si tocanitelor se va folosi mai putina carne, in comparatie cu pregatirea unui gratar. In plus, din sos sau tocana se poate manca de mai multe ori.

17 trucuri pentru a reusi sa economisesti bani

Nu arunca niciun aliment. Chiar daca nu ai nevoie de toate legumele azi, pastreaza-le, este posibil ca maine sa ai pofta de o supa si acestea sa iti fie de ajutor.

Imprieteneste-te cu congelatorul. Ai gatit prea multa supa? Nu-i nimic, nu o lasa sa se strice in frigider, ci pune-o intr-o caserola si bag-o si in congelator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#economii in bucatarie, #economiseste in bucatarie , #sanatate
Comentarii
Poza qeIu
qeIu
rank 1
Cu ele in frunte Romania nu ne vom satura niciodata!