Fa sport cu cap! Fereste-te de accidente!

Duminica, 15 Noiembrie 2009, ora 18:38
1316 citiri
Fa sport cu cap! Fereste-te de accidente!
Foto: Arhiva

Toata lumea incearca sa aiba un organism cat mai sanatos, iar cea mai buna metoda este de a face exercitii fizice in mod regulat. Afla in continuare cum trebuie sa faci exercitiile fizice pentru ca acestea sa fie eficiente si sa nu ai parte de accidentari sau raniri.

In primul rand, trebuie sa ai grija, pentru ca daca vei exagera este posibil sa ajungi in camera de urgenta a unui spital, te sfatuieste Life 123.

Inainte de incepe orice fel de exercitiu, trebuie sa iti pregatesti corpul. Chiar daca esti intr-o forma fizica buna, pregatirea corpului pentru exercitii este importanta. Incepe prin exercitii simple de intindere a muschilor si a articulatiilor.

Daca faci aceleasi exercitii in fiecare zi doar pentru anumite parti ale corpului, acestea vor obosi si te poti rani. Schimba exercitiile o data la cateva saptamani. De exemplu, daca lucrezi pentru picioare cateva sapatamani, concentreaza-te apoi pe maini, astfel incat picioarele vor avea timp sa se odihneasca.

Alege un echipament potrivit. Ai grija ca pantofii sport sa iti ofere spijin si confort atunci cand lucrezi in afara casei. Daca este nevoie, cumpara cotiere si genunchiere pentru mai multa siguranta.

Daca faci exercitii de mai mult timp, probabil cunosti modul in care trebuie sa fie facute, insa atunci cand adaugi un nou exercitiu trebuie sa ai siguranta ca il faci corect. Inainte de a te apuca de exercitiul respectiv, ai grija sa cunosti tot ceea ce trebuie in legatura cu acesta. O singura miscare gresita te poate costa sanatatea.

Nu ignora durerile. Durerile sunt semne ca organismul iti spune ca ceva nu este in regula. Este posibil sa faci prea multe exercitii si corpul sa cedeze. Daca te-ai oprit si simptomele continua sa apara, mergi la un medic specialist.

Nu face exercitii pe stomacul gol. Din cauza ca dupa masa te simti greu si obosit, ai tendinta de a face exercitii inainte de masa. Gresit. Pentru a te asigura ca exercitiile se desfasoara intr-un mod sigur, mananca ceva usor inainte.

De asemenea, este foarte important sa bei multa apa inainte, in timpul si dupa exercitii, pentru ca organismul tau sa fie hidratat.

Respecta regula celor "zece la suta". Adica creste intensitatea sau frecventa exercitiilor doar cu 10% in fiecare saptamana. Astfel, corpul tau va putea sa se obisnuiasca cu noul program.

Nu uita cat de importanta este odihna. Daca vei face prea multe exercitii fara sa te odihnesti, corpul tau va fi suprasolicitat si va avea de suferit.

Este bine sa ridici greutati, insa daca le ridici fara a urma regulile, iti poti produce leziuni grave. Mergi la un antrenor de fitness si intreaba-l ce trebuie sa faci.

Toate lucurile de mai sus sunt importante, insa dau randament maxim doar daca sunt insotite de o dieta alimentara sanatoasa.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#exercitii fizice sanatate, #exercitii importanta sanatate, #exercitii fizice simple corecte , #sanatate