Femeile fericite in casnicie au un somn linistit

Marti, 10 Iunie 2008, ora 19:15
3005 citiri
Femeile fericite in casnicie au un somn linistit

Potrivit unui studiu realizat de psihologii Universitatii din Pittsburgh, femeile care au un mariaj fericit se odihnesc mult mai bine noaptea.

"Casnicia face bine somnului, daca este una fericita", a spus psihologul Wendy M. Troxel pentru www.washingtonpost.com. Specialistii vor sa afle daca lipsa somnului are efecte nefaste asupra mariajului sau daca problemele in casnicie sunt cauza unui somn agitat.

"Lipsa somnului induce o stare de agitatie si de nervozitate. Dorim sa descoperim daca aceasta stare afecteaza casnicia, sau invers. Rezultatele testelor conduc catre cea de-a doua varianta.

Este mult mai posibil ca lipsa somnului sa se datoreze stresului de a adormi langa o persoana cu care ai avut divergente", a spus Troxel.

Psihologii au analizat comportamentul a 2.000 de femei casatorite, in varsta de 40 pana la 46 de ani - dintre care 20% femei de culoare, 9% hispanice, 9% chinezoaice.

Ele au descris casniciile lor, au precizat daca au probleme cu somnul, in ce conditii si de cate ori li se intampla sa se trezeasca noaptea. Femeile care aveau o casnicie fericita, indiferent de rasa, au spus ca nu au probleme cu somnul, adorm foarte repede si nu se trezesc noaptea.

Medicii au recomandat cuplurilor cu probleme sa opteze pentru sedintele de terapie, pentru a putea avea un somn linistit. Tot ei au spus ca exercitiile de yoga sau cele de relaxare si meditatie pot fi de ajutor in momentele tensionate.

O alta sugestie pentru imbunatatirea relatiilor de cuplu a fost aceea ca partenerii sa adoarma in acelasi timp si sa faca cat mai multe lucruri impreuna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#somn linistit, #casnicie fericita, #agitatie, #stres, #studiu, #medic , #sanatate