Fitness cu pisica!

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 15:03
1670 citiri
Fitness cu pisica!

Daca doga (orele de yoga la care participa si catelul) sunt in trend, de ce n-ar fi si fitnessul cu pisica? In SUA face furori un program de fitness cu pisica, in care felina, chiar daca are un rol mai mult pasiv, isi ajuta stapanul sa slabeasca.

Practic, mica felina poate sluji in loc de greutate, pentru sculptarea bicepsilor, sau poate face ca abdomenele sa fie mai dificile, mai solicitante, si, deci, mai benefice, relateaza CNN.

Cea care a facut din fitnessul cu pisica o arta este Tara Brown, care a observat ca animalul ei de companie nu voia sa o lase in pace nici macar atanci cand aceasta dorea sa-si faca exercitiile fizice. Catflexing-ul pare sa fe o traditie in familia Brown, mama Tarei lansand si o carte pe aceasta tema, in 1997.

Beneficiile acestui tip de sport sunt multiple; pe langa petrecerea timpului de calitate in compania animalului de suflet, apropierea de acesta, atat stapanul, cat si patrupedul exerseaza.

Oamenii sedentari au animale asemenea

Potrivit lui Gunnar Peterson, o alta antrenoare care crede in exercitiile facute de stapani si patrupede impreuna, ea antrenandu-le si pe Jennifer Lopez sau Cameron Diaz, "oamenii sedentari au animale sedentare".

"Si asta pentru ca animalele adopta comportamentul alimentar al stapanilor", dupa cum explica Dr. Robert Kushner, expert in obezitate si profesor la Northwestern University Feinberg School of Medicine, dar si autor al unei culegeri de exercitii fizice pentru stapan si animalul de companie.

Animale supraalimentate din vina stapanilor

"Daca proprietarul unui animal sta si se uita la TV, cu siguranta nu are cand sa-si scoata cainele afara. Daca mananca snacks-uri toata ziua, isi va hrani cainele in mod similar, intreaga zi", a mai spus el. Potrivit lui Kushner, oamenii isi hranesc animalele peste masura deoarece se simt vinovati fata de acestea.

"Oamenii care nu petrec indeajuns de mult timp cu animalele lor de suflet tind sa le dea acestora prea multa hrana, pentru a compensa lipsa de atentie", a mai spus el.

In plus, a exersa in compania cainelui sau a pisicii este motivant. Nici nu simti cand trece timpul. Fie ca ii arunci o jucarie, fie ca alergi cu el prin parc sau faci abdomene cu pisica pe tine e amuzant si benefic atat pentru tine, cat si pentru el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#fitness pisica, #exercitii fizice catel, #doga, #animale obeze sport, #Tara Brown Catflexing , #sanatate