Ghimbirul, suplimentul nutritiv care te apara de cancer

Marti, 11 Mai 2010, ora 10:36
7380 citiri
Ghimbirul, suplimentul nutritiv care te apara de cancer
Foto: steadyhealth.com

Ghimbirul se cultiva in Africa, India si sudul Asiei cu preponderenta. Poate fi folosit atat la gatit, ca un condiment, dar si ca medicament natural. Este binecunoscut pentru proprietatile sale anticancer, iar cercetatorii sunt de parere ca poate fi considerat chiar un supliment nutritiv.

Un consum regulat igienizeaza sangele si tocmai de aceea ghimbirul protejeaza impotriva afectiunilor cardiovasculare. In China, este remediul natural impotriva afectiunilor stomacale, pentru ei un motor al organismului sanatos, informeaza steadyhealth.com.

Daca ai rau de masina sau de avion, putin ghimbir inainte de a urca la drum te poate ajuta sa scapi de emotii, frica sau stari de voma. Cercetatorii sunt de parere ca o cana de ceai de ghimbir in fiecare dimineata este ideala pentru un sistem digestiv sanatos.

Pentru medicina Avurvedica, ghimbirul este planta echilibrului. Reduce simptomele racelii si normalizeaza temperatura corporala. Potrivit specialistilor, din ghimbir, lamaie si miere se obtine cea mai sanatoasa bautura, bogata in vitamine, cu rol de protejare a digestiei si cu importante proprietati antibiotice.

Un consum regulat previne, dar si trateaza artrita. Poate fi folosit atat ca tratament alternativ cat si complementar, avand beneficii asupra organismului pe termen lung.

Poti prepara o bautura naturala care te scapa de raceala din ghimbir pisat, pe care il lasi sa fiarba putin, dupa care il acoperi 15 minute. Adaugi miere si obtii o bautura ideala pentru momentele in care raceala iti da batai de cap.

In magazinele de profil, poti gasi si tablete de ghimbir, care pot fi administrate zilnic, dar numai la recomandarea medicului. Cercetatorii sunt de parere ca ghimbirul poate fi asezat atat in bucatarie, la raftul de condimente, cat si la cel de medicamente, pentru numeroasele sale beneficii asupra sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ghimbir sanatate, #ghimbir dereglare digestiva, #ghimbir stomac , #sanatate