Greseli care-si pun amprenta asupra sanatatii tale

Marti, 19 Februarie 2013, ora 07:34
3449 citiri
Greseli care-si pun amprenta asupra sanatatii tale
Foto: Fox News

Atunci cand ni se pare ca avem o mica problema de sanatate nu mergem la doctor si cautam informatii pe Internet. Insa anumite simptome nu trebuie tratate superficial si e nevoie de o vizita la specialist.

Internetul nu poate tine locul unui doctor, oricant de multe surse de informare am avea la dispozitie. Conform Fox News, unele aspecte legate de sanatatea ta nu trebuie ascunse medicului. Iata cateva sfaturi care iti vor fi de folos:

Spune tot

Atunci cand mergi la un consult medical trebuie sa spui tot ce te deranjeaza. Chiar daca mergi la medic pentru o anumita problema, nimic nu trebuie sa te impiedice sa ii marturisesti ce altceva te mai deranjeaza sau te ingrijoreaza. Daca nu poate acorda atentie imediat tuturor problemelor tale, doctorul te va programa pentru o alta consultatie.

Nu exagera

De exemplu, daca te supara o durere, incearca sa ii acorzi un punctaj de la 1 la 10, aceasta din urma valoare fiind maximumul suportat. Incearca sa nu exagerezi si sa te gandesti cat de mult ai de suferit din cauza unei probleme, totul pentru ca medicul sa determine cat mai bine tratamentul adecvat.

Evita pastilele inutile

Nu lua medicamente pentru orice problema minora. De exemplu, o durere de genunchi nu necesita neaparat un calmant. Solutia pentru unele probleme de sanatate (colesterol marit, probleme cu articulatiile etc.) sta in schimbarea stilului de viata. Acesta poate insemna o alimentatie potrivita, pierderea kilogramelor in plus si exercitii fizice, mai putin ingerarea de medicamente ori chiar tratamentul chirurgical.

Nu exagera cu analizele

Unele analize te pot linisti in legatura cu problemele de sanatate pe care le-ai putea avea. Totusi, nu trebuie sa uiti ca analizele medicale au si efecte adverse uneori si nu sunt chiar solutia cea mai buna in anumite situatii. Inainte de a le face, intreaba-ti doctorul care sunt beneficiile si riscurile acelei analize, pentru a cantari optim plusurile si minusurile.

Nu uita de suplimente

Daca iei un tratament medicamentos, trebuie sa stii ca anumite suplimente de vitamine sau suplimente alimentare pot interactiona cu acestea. De exemplu, un supliment bazat pe usturoi va interactiona cu medicamentele administrate pentru probleme ale sangelui. Doctorul trebuie sa stie totul in aceasta privinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#suplimente interactiune medicamente, #sfaturi vizita medic , #sanatate