Impulsivii sufera de ulcer si timizii racesc repede

Miercuri, 13 August 2008, ora 07:35
3328 citiri
Impulsivii sufera de ulcer si timizii racesc repede

Se pare ca bolile de care suferim pe parcursul vietii sunt strans legate de personalitatea noastra: daca timizii racesc repede, impulsivii sufera de afectiuni digestive, iar pesimistii sunt predispusi bolilor nervoase.

In ceea ce-i priveste pe extrovertiti, acestia nu sunt scutiti de boli si traiesc mai putin decat introvertitii pentru ca au mai putin grija de ei si se antreneaza in actiuni periculoase, arata un articol publicat in "Daily Mail".

Pentru ca se agita, impulsivii secreta acid gastric in exces, iar asta predispune ulcerului peptic. Un studiu realizat de cercetatorii finlandezi, pe 4.500 de persoane, arata ca impulsivii sunt de doua ori mai presdipusi sa faca ulcer decat persoanele calme. O alta cercetare, realizata de Ohio State University (SUA), a aratat ca ranile impulsivilor se vindeca mai greu decat cele ale persoanelor calme, rabdatoare.

Potrivit aceluiasi studiu, realizat de o echipa de cercetatori de la Mayo Clinic (SUA), exista o legatura stransa intre anxietate si aparitia bolilor sistemului nervos.

"Persoanele irascibile si pesimiste sunt mai predispuse bolii Parkinson", a explicat cercetatorul James Bower, doctorand in neurologie.

Boala Parkinson este provocata de distrugerea neuronilor care produc dopamina, o substanta responsabila, printre altele, cu capacitate corpului de a-si controla miscarile normal. Pentru ca se ingrijoreaza excesiv si secreta o cantitate mare de hormoni ai stresului, anxiosii risca, totodata, sa sufere de hipertensiune si boli ale inimii.

Potrivit unei alte echipe de cercetattori, de la Universitatea California, exista o stransa legatura intre fecventa anumitor afectiuni si tipul de personalitate al oamenilor.

Astfel, ei au observat ca persoanele timide fac mai des infectii virale si racesc, pentru ca au mai putini noduli limfatici decat extrovertitii. Acesti noduli sunt foarte importanti pentru ca ajuta organismul sa se apere de virusuri si infectii.

Speranta cea mai mare de viata o au persoanele constiincioase, care muncesc mult si serios. Datorita carcaterului riguros, persoanele constiincioase reusesc sa aiba un stil de viata sanatos si sa- si mentina tensiunea si colesterolul in limite normale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#timizi, #raceala, #impuslsivi, #ulcer, #gastric, #extrovertiti, #introvertizi , #sanatate