Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Infarctul, netratat din cauza negarii bolii

Miercuri, 03 Decembrie 2008, ora 09:55
5556 citiri
Infarctul, netratat din cauza negarii bolii
Foto: Healthlibrary.com

Cele mai multe persoane care sufera un infarct intarzie tratamentul din cauza neincrederii. Atunci cand bolala avanseaza si nu mai pot nega evidentele, ei incep tratamentul, dar uneori este prea tarziu.

Medicii americani au realizat un studiu intr-o clinica de diagnostic si tratament si au analizat comportamentul a 400 de pacienti care sufera de ifarct miocardic acut, informeaza sciencedaily.com.

Doar 42% din pacientii care au avut primele simptome ale aparitiei unui infarct s-au dus la medic pentru un control de rutina. Mai mult de 50% din pacienti au spus ca nu le venea sa creada ca lor li se poate intampla sa faca un infarct.

Acesta este motivul pentru care nu au facut nici o vizita la medic decat atunci cand a fost prea tarziu pentru a preveni si au trebuit sa trateze afectiunea.

Statisticile au aratat ca negarea bolii este frecventa atat in cazul barbatilor cat si al femeilor. Medicul Latha Stead a spus ca, in astfel de cazuri, prima sesizare este foarte importanta. "Timpul este crucial in tratarea unui infarct.

Istoricul medical al fiecarui pacient influenteaza major imbunatatirea starii de sanatate. Cu cat bolnavii se prezinta mai curand la medic, cu atat starea lor nu se agraveaza, iar solutiile de tratare sunt mai multe", a spus Stead.

Medicii au avertizat ca un infarct se poate produce in doar cateva ore, iar starea de sanatate a pacientului se agraveaza rapid. Simptomele imediate sunt amortirea anumitor parti ale corpului, dificultati in vorbire, privire neclara sau pierderea echilibrului si a coordonarii.

Toate aceste semne apar brusc, nu se instaleaza in timp, iar medicii au sfatuit toti pacientii sa se prezinte in cel mai scurt timp la un control medical daca au aceste simptome.

Chiar daca primele semne ale infarctului dispar rapid, ele pot aparea la intervale scurte de timp si orice intarziere poate fi si fatala. "Negarea este primul inamic al netratarii la timp a acestor cazuri", au mai spus medicii.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#infarct, #sanatate, #negare, #tratament , #sanatate