Ziare.com

Infectiile respiratorii acute si pneumoniile, in crestere

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 15:56

   

Infectiile respiratorii acute si pneumoniile, in crestere
Numarul infectiilor respiratorii acute si al pneumoniilor inregistrate intre 6 si 12 decembrie este de 83.291, cu 12,1% mai mare decat cel din saptamana precedenta, in acelasi interval nefiind insa raportat niciun caz de gripa, potrivit Centrului National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

Din totalul infectiilor respiratorii acute si al pneumoniilor, doar 5.769 au necesitat internare.

Numarul acestor afectiuni, desi mai mare decat cel din saptamana anterioara, se inscrie in limite normale, spun reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Altfel, in cadrul campaniei nationale de vaccinare gratuita contra gripei, au fost imunizate pana in prezent peste 966.000 de persoane, dintre care jumatate cu varsta peste 65 ani.

In 2010, Ministerul Sanatatii va utiliza un numar de 1,3 milioane de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire. Sunt vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical.

Ca in fiecare an, campania de imunizare se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

Sursa: rNews

Articol citit de 829 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor