Ingrijeste-ti natural parul si scalpul!

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 20:20
6401 citiri
Ingrijeste-ti natural parul si scalpul!

Daca iti place sa folosesti doar produse naturale, afla ca si parul tau poate fi supus aceluiasi regim. Fie ca e vorba de a-l vopsi cu henna sau a masa scalpul cu suc de ghimbir, natura iti pune la dispozitie tot ce ai nevoie.

Par care albeste

In primul rand, alimentatia este cea care isi pune amprenta asupra sanatatii podoabei tale capilare. Chinezii stiu de multa vreme ca semintele de susan, fasolea neagra si nucile incetinesc albirea parului.

Tot pentru un par viguros, fara varsta, mananca alimente bogate in acizi grasi esetiali si omega 3: ulei de susan, de masline, de cocos, avocado, fasole, nuci si seminte.

Conform health.yahoo.com, este absolut normal sa iti cada 100 de fire de par zilnic, acestea fiind inlocuite in decurs de doar cateva zile.

Par care cade

Daca iti cade mai mult de atat, maseaza-ti scalpul cu suc de ghimbir proaspat, pe care l-ai obtinut dupa ce ai strivit radacina de ghimbir in dispozitivul pe care il folosesti in mod normal pentru usturoi. Maseaza zonele afectate, lasandu-l pe scamp timp de 15 - 20 de minute. Il poti lasa chiar sa actioneze peste noapte.

Matreata

Daca ai matreata, si este normal sa ai putina, pentru ca scalpul tau se regenereaza mereu, celulele moarte cazand pentru a face loc altora noi, poti recurge la gelul de aloe, obtinut direct de la planta. Cu acesta se maseaza scalpul zilnic, preferabil inainte de culcare, timp de o luna. Cele mai bune rezultate se obtin daca este lasat sa actioneze peste noapte.

La fel de bun este ceaiul verde, nu foarte puternic, cu care se clateste parul si scalpul timp de 10 minute, samponand apoi cu ulei de masline, de avocado sau un produs hipoalergenic.

Pentru stralucire si sanatate

Pentru a avea un par sanatos, se recomanda si masarea parului si a scalpului cu piure de avocado, care se lasa pe par 1 - 2 ore, o data pe saptamana. Si inca ceva, renunta la produsele dure. Fii mai... naturala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ingrijire naturala par, #probleme scalp remedii, #leac matreata, #trucuri naturale par, #par avocado, #par ceai verde, #cadere par , #sanatate