Ziare.com

Injectia cu testosteron, metoda contraceptiva pentru barbati?

de Camelia Badea
Luni, 04 Mai 2009, ora 16:03

   

Injectia cu testosteron, metoda contraceptiva pentru barbati?
Cercetatorii chinezi anunta ca au reusit sa obtina rezultate spectaculoase in incercarea de a identifica o metoda contraceptiva care sa fie aplicata barbatilor: injectia cu testosteron.

Medicul Yi-Qun Gu de la Institutul National de Cercetari pentru planificare familiala din Beijing, a declarat ca echipa sa de cercetatori a obtinut un succes deosebit de important in acest sens, scrie The Telegraph.

Experimentul a constat in injectarea cu testosteron unui numar de 1.045 de barbati sanatosi si fertili, cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani, care au participat voluntar la cel mai mare studiu de acest gen realizat in ultimii ani.

Rata de succes inregistrata a fost de 99%, rezultatul declansand din nou cresterea interesului fata de rezolvarea acestei probleme, atat de spinoase pentru femei.

Cu toate ca cercetatorii se straduiesc de mai bine de doua decenii sa gaseasca o metoda pentru prevenirea sarcinii care sa implice doar barbatii, cele mai multe incercari au fost sortite esecului.

Pe de o parte marile companii farmaceutice nu se arata interesate de acest subiect iar pe de alta femeile se declara neincrezatoare in capacitatea barbatilor de a lua regulat pilule anticonceptionale, chiar daca ele ar aparea pe piata.

In acelasi timp, partenerii lor sunt nemultumiti de actualele metode contraceptive la care pot apela deocamdata, adica folosirea prezervativului sau vasectomia, aceasta din urma fiind deseori ireversibila.

Barbatii care au participat la studiul condus de medicul chinez, dat recent publicitatii, au fost selectati dintre cei perfect sanatosi, care au avut un copil in ultimii doi ani si ale caror partenere nu prezentau probleme de fertilitate.

La incheierea cercetarii, toti participantii la studiu, cu exceptia a doi dintre ei, au revenit la nivelul de fertilitate anterior realizarii studiului.

Chiar daca rezultatele sunt imbucuratoare, specialistii trebuie sa mai stabileasca ce efecte pe termen lung poate avea noua metoda contraceptiva precum si gradul in care pot fi afectate diverse organe ale celor care o utilizeaza, cum ar fi inima sau prostata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor