Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Invata de la copii cum sa mananci sanatos

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 10:26
2218 citiri
Invata de la copii cum sa mananci sanatos
Foto: healthcastle.com

Nu numai cei mici invata de la adulti ci si invers. Asadar, parintii pot prelua obiceiurile alimentare ale copiilor.

Copiii consuma intotdeauna alimente sanatoase, informeaza healthcastle.com.

Cana de lapte de fiecare seara nu este rezervata doar copilului. Produsele lactate consumate in fiecare zi sunt esentiale pentru a avea o structura osoasa intarita si a avea necesarul de calciul de care are nevoie organismul in fiecare zi.

Invata de la cel mic sa consumi cana de lapte zilnic odata cu el si vei vedea in timp ca si organismul tau se simte mai bine, mai intarit si fortifiat. Mai mult, laptele consumat cu regularitate normalizeaza tensiunea arteriala, elimina riscul obezitatii prin continutul proteic si te protejeaza de aparitia pietrelor la rinichi sau chiar de complicatiile colonului pentru ca digestia este astfel reglata.

Cel mic niciodata nu o sa aleaga un aliment congelat in detrimentul celui proaspat. Este o alegere pe care el o face inconstient, dar este un obicei sanatos atat pentru el cat si pentru tine.

Mai mult, celui mic ii oferi intotdeauna mancaruri cu un continut scazut de sare sau zahar, naturale, cat mai bogate in vitamine. Poti invata si tu de la el sa iti adaptezi meniul in functie de continutul de nutrienti si sa optezi intotdeauna pentru ingrediente naturale si proaspete.

Cerealele sunt preferatele micutului la micul dejun. Sunt ideale pentru prima masa a zilei pentru ca sunt bogate in proteine care asigura energia de care el are nevoie in fiecare zi. Odata cu el, iti poti adapta si tu micul dejun. Vei vedea ca nu numai intreg sistemul digestiv este protejat, dar vei avea un tonus de invidiat si energia care iti lipsea in fiecare dimineata.

Iti sfatuiesti copilul la fiecare masa sa manance tot din farfurie. Tu stii ca este foarte important pentru el sa se hraneasca corespunzator, in cantitatile pe care i le pregatesti, fara sa lase jumatate de portie in farfurie.

Acest obicei il poti invata de la el pentru ca este unul benefic pentru organismul tau care trebuie sa faca fata stresului zilnic si tensiunilor cu care te confrunti zi de zi. Nu lasa nici tu mancarea in farfurie. Mai mult, poti opta pentru portii mai mici, dar este foarte important sa consumi tot ceea ce ti-ai propus.

L-ai dezvatat cu greu pe cel mic sa nu mai manance in fata televizorului, in picioare sau pe fuga. Daca iti analizezi timpul si modul in care mananci in fiecare zi, vei vedea ca si tu ai aceste obiceiuri. Nu numai ca nu te simti saturat imediat dupa ce ai terminat masa, dar digestia ta va fi grav afectata.

Obisnuieste-te sa iei masa alaturi de intreaga familie, la ore fixe, fara televizor sau alte activitati care iti pot distrage atentia. Vei limita astfel portiile de mancare si te vei simti multumit si satisfactut atunci cand te vei ridica.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#obiceiuri alimentare sanatoase, #invata alaturi copii, #copii obiceiuri alimentare , #sanatate