Invata sa mananci astfel incat sa fii plin de energie

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 08:21
10006 citiri
Invata sa mananci astfel incat sa fii plin de energie

Nu trebuie sa stii prea multa chimie pentru a-ti da seama ca mancarea pe care o consumi te alimenteaza cu energie. Totusi, unele alimente sunt mai bune decat altele, din acest punct de vedere, iar trucurile te ajuta si ele.

Iata ce trebuie sa mananci si la ce sa ai grija, potrivit Prevention, daca nu vrei sa ai perioade de lesin, de lipsa de energie si de oboseala extrema:

Obtine echilibrul perfect de energie

Nu trebuie ca dieta ta sa includa numai hrana care sa iti ridice gradul de energie, caci atunci vei fi hiperactiv si corpul nu va mai reusi sa se odihneasca.

Amesteca carbohidrati, proteine si grasime cat se poate de slaba. De exemplu, poti consuma un sendvis de curcan cu maioneza degresata si o portie mica de spaghete sau un bol de chili.

Distribuie-ti caloriile in mod egal intre cele 3 mese ale zilei, iar daca nu poti face asta, ai macar grija sa reduci din ele pe masura ce se insereaza.

Nu trece peste nicio masa

Multe femei trec peste micul dejun, asta din lipsa de timp. Problema este, insa, ca ca atunci cand corpul este privat de calorii, incepe sa le adune in loc sa le elimine, si sa faca depozite de grasime.

Planifica-ti 5 mese pe zi

In afara de cele 3 mese principale ale zilei, trebuie sa consumi si 2 gustari, asta pentru a-ti mentine nivelul de energie ridicat. Poti sa consumi cate 500 de calorii la micul dejun, pranz si cina si cate 250 la cele doua gustari. Astfel, nu vei face niciun exces.

Daca esti supraponderal, slabeste

Atunci cand ai kilograme in plus, este ca si cum ai cara o ancora dupa tine. Daca slabesti 5-10 kilograme, cercetatorii de la Universitatea din Utah spun ca te vei simti mai plin de energie.

Uita de dietele foarte severe

Dietele care te fac sa consumi mai putin de 1.200 de calorii pe zi iti pot lua si cea mai mica farama de energie, fapt deloc benefic pentru organism, dar si pentru activitatile zilnice pe care trebuie sa le duci la bun sfarsit.

Daca vrei sa slabesti, trebuie doar sa te asiguri ca ai un consum sub 1.800 de calorii pe zi.

Bea mult suc de portocale

Sucul de portocale are vitamina C, care ajuta corpul sa arda mai multa grasime. Totusi, acesta creste si nivelul de energie si intareste sistemul imunitar. Consuma si ardei gras, kiwi, varza de Bruxelles si capsune pentru mai multa vitamina C.

Ai grija la nivelul de fier

Fierul este un mineral care ajuta la transportarea oxigenului cu ajutorul celulelor rosii. Daca acesta scade, bineinteles ca va aparea si o stare de oboseala. Multe femei au probleme cu nivelul de fier, mai ales in perioada menstruatiei.

Consuma soia, fasole, carne rosie, spanac si stridii, iar daca esti anemic (lucru stabilit de medic in urma analizelor), este bine sa iei suplimente.

Consuma 3 grame de fibre la o masa

Celearele integrale ajuta la mentinerea unei energii echilibrate si previn starile de oboseala, de somnolenta nejustificabila.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#alimente energie ridicata, #sfaturi energie maxima, #sfaturi prevenire oboseala, #dieta energie buna , #sanatate