La ce e buna ceapa?

Joi, 25 Iunie 2009, ora 09:12
33375 citiri
La ce e buna ceapa?
Foto: pbase.com

Ceapa este folosita la gatit, pentru gustul sau dulce si aromat. Intrebuintarile sale insa sunt mult mai diversificate prin proprietatile curative si efectele benefice asupra sanatatii organismului.

Unghiile deformate, incarnate, cunoscute medical drept onicocriptoza, pot provoca infectii la nivelul degetelor, iar durerile devin uneori insuportabile. Ceapa poate trata unghiile incarnate, iar durerile vor disparea imediat, informeaza Granny Med.

Unghia va fi bandajata cu o ceapa proaspata, taiata felii si asezata pe unghie. Pansamentul va fi indepartat a doua zi, atunci cand durerile vor disparea si unghiile pot fi taiate cu usurinta.

Pentru unghiile de la picioare, baia in apa in care au fiert cateva cepe va usura pedichiura, fara a simti durere sau intepaturi, frecvente acestor afectiuni. Dupa igiena unghiilor, aplica un bandaj intre degete, pentru ca pielea sa fie protejata.

Ceapa mai este un bun remediu impotriva petelor maronii, cauzate de pilulele contraceptive sau expunerile indelungate la soare. Astfel, zonele sensibile vor fi tamponate cu zeama de la o ceapa, amestecata cu un strop de vin de mere.

Procedeul se repeta de doua ori pe zi, pana cand petele se amelioreaza sau dispar.

Afectiunile pielii

Cicatricele, semnele lasate de arsuri sau chiar ridurile de expresie sunt eliminate prin tratamentele naturiste cu ceapa. Arsurile de gradul I, II sau III pot fi ameliorate prin aplicarea unei cepe taiate pe zona afectata.

Proprietatile dezinfectante si antiinflamatorii vor grabi cicatrizarea ranii si durerile vor fi indepartate rapid. Cicatricele pot fi de asemenea eliminate prin tamponarea zonelor afectate cu ulei de masline si asezarea unei cepe taiate pe rana.

Dupa o noapte, ceapa va fi indepartata, iar zona se va aerisi si intepaturile si semnele vor disparea.

Ceapa este eficienta si impotriva ridurilor, prin tamponari zilnice. Proprietatile antiinflamatorii ale cepei reduc in timp ridurile de expresie, iar pielea va fi neteda si intinsa. Asta daca o suportati pe fata fara sa lacrimati!

Afectiunile nasului, gurii si urechii

Sangerarile nazale, ulcerul cavitatii bucale sau otitele pot fi tratate eficient cu ceapa din gradina.

Temperaturile ridicate sau prea scazute, afectarea unui vas de sange la nivelul nasului sau hipertensiunea sunt doar cateva cauze ale sangerarilor nazale.

Pentru oprirea hemoragiilor, inmoaie un tampon de vata in zeama unei cepe, introdu-l in nara si lasa capul pe spate. Dupa cateva minute doar, hemoragia se va opri.

Infectiile de la nivelul urechii sau otitele pot fi tratate si ele cu ceapa. In putin ulei de masline se calesc doua cepe si, dupa racire, se picura in urechea cu probleme. Durerile dispar, iar zona va fi dezinfectata.

Ulcerul cavitatii bucale poate fi tratat prin consumul regulat de ceapa. Ea va fi proaspata insa, cruda, nefierta sau calita.

Alte intrebuintari

Ceapa mai este eficienta si impotriva hemoroizilor, pietrelor la rinichi, matretii sau problemelor tenului. Ea ajuta si la dezinfecteaza zonelor afectate prin eliminarea bacteriilor si igienizarea lor.

Amesteca putina miere cu zeama a doua cepe si aplica pe zona cu probleme, pentru tratarea hemoroizilor. Clateste dupa trei ore zona si las-o libera pentru o dezinfectare completa.

Persoanele care au pietre la rinichi pot indeparta durerile, care sunt uneori insuportabile, prin aplicarea unui bandaj cu ceapa si usturoi proaspete.

Unul dintre remediile naturale in tratarea matretii este masca cu ceapa, aplicata direct la radacina parului, timp de 30 de minute. Se indeparteaza cu apa calda si tratamentul va fi repetat de doua ori pe saptamana.

Ceapa taiata felii este un bun dezinfectant al tenului cu probleme. Curata fata cu o felie de ceapa proaspata in fiecare seara si clateste-o dimineata. Dupa trei saptamani, tenul va fi mai luminos si curat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#ceapa intrebuintari curative, #tratament natural ceapa, #ceapa sanatate , #sanatate