Laserul te poate scapa de miopie

Luni, 28 Iulie 2008, ora 14:34
7860 citiri
Laserul te poate scapa de miopie

Cei care sufera de miopie avansata, dar se simt complexati de ochelarii cu lentile foarte groase pe care ar trebui sa ii poarte, au acum o noua posibilitate de a-si corecta deficienta de vedere: operatia cu laser.

Astfel, tehnologiile moderne au eliminat ochelarii inestetici si disconfortul interventiilor chirurgicale clasice si din ce in ce mai multi oftalmologi recurg la aparatele laser pentru scaderea sau eliminarea totala a dioptriilor, scrie revista "Ce se intampla, doctore ?".

Exista insa mai multe conditii pe care trebuie sa le indeplineasca pacientii pentru a beneficia de operatia cu laser: trebuie sa aiba 18 ani, trebuie sa aiba miopia stabilizata, adica aceeasi valoare a dioptriilor in ultimiii trei ani si trebuie sa aiba mai putin de 12 dioptrii.

"Operatia este de fapt o slefuire a corneei cu ajutorul razei laser. Daca pacientul are mai mult de 12 dioptrii, slefuirea ar trebui sa fie atat de mare incat ii subtiaza prea mult corneea", a explicat prof dr. Mihai Pop, medic primar oftalmolog.

Pentru fiecare ochi, interventia dureaza un sfert de ora, iar pacientii isi reiau activitatea cotidiana in doar 3 zile si vad foarte bine la o saptamana dupa operatie. Printr-o astfel de interventie, medicii pot trata si pacientii cu hipermetropie si pe cei cu astigmatism.

Sunt multe cazurile cand dupa interventia laser, pacientii renunta total la ochelari, dar exista si situatii cand efectul este doar scaderea dioptriilor, caz in care medicii pot reinterveni si pot aduce dioptria la zero.

Citește și:
Părinţii unui bebeluș bolnav refuză transfuzia cu ''sânge de la persoane vaccinate''. Operația salvatoare a fost amânată
Părinţii unui bebeluș bolnav refuză transfuzia cu ''sânge de la persoane vaccinate''. Operația salvatoare a fost amânată
Autorităţile neozeelandeze au cerut marţi, 6 decembrie, justiţiei să le încredinţeze custodia unui bebeluş ai cărui părinţi se opun unei operaţii chirurgicale menite să-i salveze...
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....