Ziare.com

Lotiunile de plaja scumpe nu sunt si cele mai bune

Joi, 29 Mai 2008, ora 17:00

   

Lotiunile de plaja scumpe nu sunt si cele mai bune
Nu toate marcile celebre de produse cosmetice pentru plaja ofera nivelul de protectie inscris pe eticheta, se arata intr-un studiu realizat de o organizatie de protejare a drepturilor consumatorilor din Marea Britanie.

Potrivit testelor efectuate de cercetatorii de la Which? trei dintre cele 14 lotiuni de plaja de marca nu ofera factorul de protectie (SPF) 15 inscris pe eticheta.

Acestea au fost depistate ca avand mult sub standardul minim acceptat, de 12,5. Mai precis Marks & Spencer Sun Formula Lotion ofera un factor de protectie de doar 7,1, Malibu High Protection Lotion -10,2 si Tesco Sun Protection Medium-12.

Producatorii incriminati au contestat aceste teste. Intr-un comunicat al firmei Marks & Spencer remis publicatiei Which? se precizeaza ca produsul respectiv a fost testat la cele mai inalte standarde internationale si ca testele au indicat factorul de protectie 15.

In acelasi sens, compania Malibu a anuntat ca o noua versiune a produsului sau, cu un SPF superior, va fi lansata pe piata in aceasta vara, versiune care indeplineste standardele internationale.

Studiul a fost publicat intr-o perioada in care cazurile de cancer al pielii provocate de arsurile solare sunt in crestere in Marea Britanie.

Studiul Which? releva si ca o parte dintre cele mai ieftine creme de protectie solara de pe piata sunt mult mai eficace decat marcile celebre si scumpe.

Citeste mai multe despre lotiune plaja factor de protectie
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3446 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Situatia sta cam asa..

Acel grad de protectie este garantat in cazul aplicarii de 2ml lotiune/cm2 de piele.De asta si este recomandat aplicarea din abundenta si re-aplicarea dupa fiecare baie si o data la 3-4 ore.Pe unele produse este specificat acest detaliu,nu este cazul sa dezinformam.

De asemenea,se stie ca un produs SPF este destinat exact pentru o vacanta,in ciuda cantiatii relativi mari de lotiune.

Asta e tot "secretul" pentru o protectie sigura.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor