Lucrezi la calculator si ai aer conditionat? Ce boala te paste

Luni, 29 Iulie 2013, ora 22:16
6102 citiri
Lucrezi la calculator si ai aer conditionat? Ce boala te paste
Foto: Fox News

O zi extenuanta de munca la birou nu iti influenteaza numai starea, ci are si anumite efecte negative asupra sanatatii tale, mai exact a ochilor. Printre factorii care le declanseaza se numara aerul conditionat si monitorul calculatorului.

Conform unui studiu aparut in revista medicala "Cornea", chiar si oamenii sanatosi pot suferi de pe urma lucrului la birou, care le influenteaza ochii in mod negativ, scrie Fox News.

Sindromul ochilor uscati

Specialistii sustin ca mediul de munca din birou nu este unul tocmai bun pentru sanatatea angajatilor. De vina pentru uscaciunea din incapere ar fi aerul conditionat. Urmarea neplacuta este aparitia sindromului ochilor uscati, acesta putand sa se manifeste prin iritarea ochilor, inrosirea lor, precum si afectarea vederii.

In plus, persoana care are aceasta problema simte tot timpul ca are un obiect strain pe suprafata ochilor, spune specialistul Christopher Gelston, de la universitatea din Colorado-Denver (SUA).

Aerul conditionat provoaca evaporarea mai rapida a lacrimilor, iar monitorul calculatorului sau smartphone-ul poate agrava aceasta problema. O solutie ar fi sa mai iesi din cand in cand din camera unde exista aer conditionat. Umiditatea aerului de vara de afara iti poate face bine.

Telefonul si lentilele de contact

Nu doar lucratul la calculator iti pune ochii in pericol. Timpul petrecut pe retelele sociale sau butonarea telefonului mobil au si ele efecte negative. Asemenea activitati pun o presiune mai mare asupra ochilor, determinandu-ne sa ii incordam prea tare.

In plus, lentilele de contact pot inrautati si ele sindromul ochilor uscati, mai ales in conditiile in care exista si aer conditionat in incapere.

Tratamentul

O asemenea problema a ochilor poate fi calmata cu ajutorul unor picaturi prescrise de doctor. Totusi, daca problema persista, inseamna ca ea se manifesta ca urmare a existentei unei alte afectiuni ascunse sau a unui tratament pe care il urmezi. De ajutor intr-o asemenea situatie pot fi medicamentele antiinflamatoare si chiar implanturile care controleaza secretia de lacrimi.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...
Comentarii
A
anonymus
rank 1