Mananca mai colorat pentru o viata fericita si sanatoasa!

Duminica, 13 Septembrie 2009, ora 17:07
2300 citiri
Mananca mai colorat pentru o viata fericita si sanatoasa!
Foto: All womens talk

Apetitul este strans legat de culorile care insotesc hrana pe care o consumam zilnic, iar ele influenteaza in mod direct perceptia noastra asupra alimentelor pe care le vedem.

In mod normal evitam alimentele care au culoarea albastra sau neagra pentru ca in perceptia noastra le asociem cu ceva letal, anunta All Women Stalk.

Bine, exista si exceptii ca fructele de padure si unele legume care au aceasta culoare naturala si le consumam pentru ca sunt sanatoase. Cu toate acestea producatorii popularelor bomboane Smarties au reinceput sa fabrice bomboanele albastre dupa ce au primit numeroase cereri de la consumatori.

Cercetatorii au descoperit ca cele mai multe persoane refuza sa consume alimente care au culoarea albastra, chiar daca acestea sunt gustoase. Perceptia mintala asupra acestora a invins papilele gustative.

Cea mai apetisanta culoare pentru om este rosul. Mancarea rosie stimuleaza apetitul si creeaza un sentiment de intimitate si energie. Persoanele care au probleme cu pofta de mancare sunt sfatuite sa isi aduca ceva rosu in bucataria lor, fie ca este vorba de scaune sau mancare.

Si culoarea galbena creste apetitul pentru ca este asociata cu fericirea. Persoanele care se duc la restaurantele care au in decor si ceva galben se simt mai bine primite decat in altele.

Specialistii in domeniu au descoperit ca oamenii mananca si beau si cu ochii. Daca s-ar modifica culoarea bauturilor celor mai populare, multi oameni nu vor mai fi in stare sa identifice despre ce bautura este vorba.

"Exista un numar de studii realizate de Universitatea din Washington despre impactul culor asupra gustului. S-a dovedit ca oamenii asociaza culorile cu o anumita culoare si o recunosc de fiecare data dupa asta. In momentul in care ei nu au putut vedea culoarea au gresit si denumirea bauturii", se arata intr-un studiu.

De asemenea, mancarea de culoarea verde este perceputa ca fiind sanatoasa, asta deoarece mancarea "sigura" este de obicei verde, cum ar laptucile, merele si castravetele. Se pare ca mintea umana este fericita atunci cand consuma alimente verzi, pentru ca o asociaza cu ceva sanatos.

Atunci cand este vorba de alimentele portocalii ele sunt consumate de obicei cu precautie pentru ca sunt asociate cu sentimentul de furie. Mai mult chiar, cel mai bun ambalaj al hranei a fost votat ca fiind cel de la McDonald's din cauza ca are o combinatie de rosu si galben.

Revenind la albastru, expertii recomanda sa puneti ceva albastru in frigider daca sunteti la dieta, pentru ca asta va calma pofta de mancare. De asemenea poti decora bucataria in albastru daca ai decis sa urmezi un regim pe o perioada mai lunga de timp.

Mancarea alba este usor de ales, insa de cele mai multe ori persoanele uita ca are multe calorii. De aceea este mai bine sa cumparati paine neagra pentru a o evita pe cea alba.

Si acum ca stiti aceste trucuri legate de alimente si culori puneti-le in practica si creati-va avantaje. Consumati alimente rosii, galbene si verzi pentru o stare de fericire, multumire, care va vor mentine sanatosi.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#mancare asociata culoare, #rosu fericire, #verde sanatos , #sanatate