Mananca sanatos in vacanta

Joi, 27 Mai 2010, ora 09:34
2333 citiri
Mananca sanatos in vacanta
Foto: dieta organicauthority

Desi inainte de fiecare calatorie iti propui sa mananci sanatos, sa iti reglezi somnul, metabolismul si ritmul de viata, de fiecare data ajungi acasa mai obosit decat erai inainte de a pleca. Nu este imposibil insa sa respecti aceste angajamente pe care ti le iei inainte de a merge in vacanta.

Nu trebuie decat sa urmezi un program, lucru care nu numai ca va fi util, dar este si placut, iar organismul tau se va simti foarte bine si foarte confortabil. Ai nevoie de un pachetel cu mancare pe drum. Nu miza pe biscuitii din gara sau aeroport ci pe mancarea ta de acasa, informeaza steadyhealth.com.

Evita sa iti iei alimente care se strica la o temperatura ridicata si incearca sa iei masa o data la patru ore. Nu combina proteinele si carbohidratii pentru ca absorbtia mancarii sa fie usoara si ca foamea sa nu se instaleze foarte rapid.

Incepe intotdeauna ziua cu micul dejun, indiferent unde te afli. Nu uita ca in calatorii sa optezi pentru mancare usoara, care se digera rapid si nu ingreuneaza digestia. Deci orice ai alege pentru micul tau dejun, evita sa ai masa plina inca de dimineata ci mananca doar strictul necesar.

La pranz, supele nu trebuie sa lipseasca din meniu. Sunt hranitoare, surse sigure de proteine si iti vor asigura energia de care ai nevoie. In plus, se digera imediat si stomacul tau nu va face nici un efort suplimentar pentru a procesa mancarea.

Evita prajelile si opteaza pentru gratar. Friptura pe care o consumi trebuie sa iti asigure energia de care ai nevoie in orice calatorie si nu sa iti scada din cheful si apetitul de distractie pe care il ai. Mai mult, gratarul impreuna cu salata sunt un bun energizant natural, pe care nu il poti refuza.

Apa nu iti va lipsi in nici o secunda. Daca optezi pentru sucurile acidulate, trebuie sa te astepti la o scurtare a zilei tale pentru ca nu vei mai fi atat de tonic si energic ca altadata. Incearca apa si vei vedea ca in fiecare zi vei vizita ceea ce ti-ai propus, esti tonic, energic si pregatit de noi provocari.

Variaza mancarea in vacanta. Nu este nevoie sa ramai la bucataria romaneasca si sa te incapatanezi sa cauti un astfel de restaurant cand tie iti este foarte foame. Schimba meniul in fiecare zi si astfel te vei simti si tu saturat, nu vei mai face fata rutinei mesei, mereu aceeasi si va fi o schimbare pe care organismul o va primi bine.

Daca te afli in calatorie in scop de serviciu, cina este cel mai potrivit moment pentru intalniri. Alege un restaurant care sa aiba si alternativa vegetariana in meniu, iar pentru desert comanda fructe sau un platou de branza, o alegere rafinata si inspirata in acest caz.

Pentru ca atunci cand calatoresti digestia are de cele mai multe ori de suferit, incearca sa mananci salata din legume verzi in fiecare zi. Indiferent daca sunt crude sau calite, legumele verzi fac minuni pentru digestia ta si iti ajuta stomacul.

Si daca vrei totusi sa nu respecti nici un fel de program in aceasta calatorie si sa nu iti impui restrictii de nici un fel, nici macar alimentare, afla unde este o sala de fitness, pentru a nu te intoarce acasa cu cateva kilograme in plus.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alimentatie vacanta, #ce mamanci vacanta, #vacanta mancare , #sanatate