Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mancarea de la fast-food mareste riscul de Alzheimer

Sambata, 29 Noiembrie 2008, ora 13:43
1899 citiri
Mancarea de la fast-food mareste riscul de Alzheimer

Sa mori pentru un burger poate deveni o realitate, in conditiile in care recentele cercetari au scos la iveala faptul ca mancarea nesanatoasa, cum e cea de la fast-food, mareste riscul instalarii bolii numite Alzheimer.

Cercetatorii Institutului din Stockholm au descoperit ca alimentele bogate in grasime si zahar, care determina formarea colesterolului, determina schimbari in creier asociate cu stadiile initiale ale bolii, informeaza Daily Mail.

Cazurile de Alzheimer se vor dubla in decurs de o generatie, daca nu vor fi luate masuri, avertizeaza cercetatorii. Numai in Marea Britanie, 400.000 de persoane sunt afectate de aceasta boala.

Testele care au condus la aceasta concluzie au fost realizate pe soarecii de laborator in Suedia. Potrivit lui Neil Hunt, mancarea sanatoasa reduce riscul aparitiei dementei. "Este important sa se consume cat mai putine mancaruri grase, sare si mai multe fructe si legume, care sunt bogate in antioxidanti.

Dieta mediteraneana te tine departe de Alzheimer

Dieta mediteraneana, care presupune multe fructe, legume, cereale, peste, cantitati moderate de alcool si putin carne, reduce riscul aparitiei dementei cu 30%. Si asta, datorita nivelului scazut de grasimi, zahar si alimente procesate si cantitatii mari de proteine, fibre si antioxidanti.

Greutatea este importanta, de asemenea, persoanele supraponderale la 60 de ani avand mai multe sanse sa se imbolnaveasca de Alzheimer la 75 de ani.

Pentru britanici, cei mai mari consumatori de fast-food din lume, sansele sa se imbolnaveasca sunt foarte mari in conditiile in care un sfert dintre ei sunt supraponderali.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Alzheimer, #aparitie, #alimentatie, #dieta mediteraneana , #sanatate