Mancaruri sanatoase care te ingrasa

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 14:04
10590 citiri
Mancaruri sanatoase care te ingrasa

Kilogramele in plus se acumuleaza si daca, in principiu, toate mesele tale sunt sanatoase.

Citand un studiu realizat in SUA pe 10.000 de persoane, marieclaire.comiti arata unde gresesti si cum poti face pentru a manca fara grija kilogramelor in plus.

Capcana: Painea

Iubitorii de paine stiu ca este greu sa te abtii sa nu consumi prea multe felii la o masa, mai ales daca tot ceea ce mananci sunt sandvisurile. Pentru a nu cadea in aceasta capcana, incercati ca o singura masa pe zi sa includa sandvisurile, dimineata, spre exemplu, iar apoi abtineti-va sa mai consumati paine, pe parcursul zilei.

Alternativa: Exista painea din tot felul de seminte sau chiar pastele din porumb, ori orezul salbatic sau alte sortimente de boabe cu un gust neutru, peste care se poate pune ceea ce, in mod normal, era asezat intre doua felii de paine.

Capcana: Iaurtul de fructe

Citind pe eticheta ca iaurtul are putine grasimi, multi aleg iaurtul cu fructe, mai gustos, pentru a-si potoli foamea. Din pacate, si de aceasta data se ajunge la exces, in cardul studiului observandu-se ca multe persoane ajungeau si la 4 cutii pe zi.

Alternativa: Cumpara iaurt fara arome sau fructe si adauga tu fructul. In cadrul experimentelor s-a observat ca atunci cand vine vorba de a adauga personal fructul spalat si taiat in prealabil, nu se mai consuma mai mult de o cutie.

Capcana: Cerealele

S-a demonstrat ca cei care mananca cereale direct din cutie tind sa consume mai multe pe percursul unei zile. Chiar daca sunt sanatoase, cerealele, bogate in fibre, pot da peste cap o cura de slabire, "ajutandu-te" sa aduni kilogram dupa kilogram.

Alternativa: Mananca cerealele cu lapte. Desi ar putea parea ca, astfel, ingurgitezi mai multe calorii, realitatea e ca intr-o portie intra mai putine cereale, deci, mai putine calorii, si te vei simti satula mai repede si cu mai putin.

Capcana: Orezul alb

E nevoie de mai mult orez alb decat brun pentru a te simti satul si asta pentru ca cel alb nu contine fibra - un component care te ajuta sa ai senzatia de satietate. Acelasi lucru se intampla in cazul pastelor albe, care, de obicei, nu au fibre si nu dau senzatia de satietate pe care o dau cele din porumb.

Alternativa: Daca inlocuiesti orezul alb cu cel brun, vei elimina 50-60 de calorii din dieta ta. Desi pare putin, este indeajuns pentru a face diferenta, intr-o cura de slabire.

Capcana: Ciocolata fierbinte fara zahar

Cei care au incercat sa-si satisfaca pofta cu ciocolata fierbinte fara zahar au sfarsit prin a consuma chiar si cate 5 cani pe zi. Si asta pentru ca nu stiu ca si cacao intra pe lista alimentelor nepotrivite pentru o cura de slabire, cel putin nu in cantitati mari. Si, uite asa, caloriile se aduna.

Alternativa: Budinca de ciocolata dietetica. Cei care au inlocuit bautura fierbinte fara zahar cu asa ceva s-au oprit dupa o singura portie, pentru ca vad budinca de ciocolata, fie si dietetica, ca pe un fel de mancare. Apeleaza din cand in cand la ea pentru a-si satisface nevoia de "ceva dulce", fara a o consuma de mai multe ori pe zi sau in fiecare zi, asa cum ar face cu bautura fierbinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#mancare sanatoasa kilograme, #mancare sanatoasa exces, #dieta hrana sanatoasa, #alternative sanatoase alimentatie , #sanatate
Comentarii
I
ionci baci de la sighet
rank 1