Marsul si Crosul impotriva cancerului la san

Marti, 26 Mai 2015, ora 22:44
2322 citiri
Marsul si Crosul impotriva cancerului la san
foto: erka.ro

Cea de-a 4-a editie a Marsului si Crosului Casiopeea Brasov se va desfasura pe 30 mai 2015, de la ora 10.00, in Complexul Olimpia de sub Tampa. La start se va afla si fosta gimnasta Corina Ungureanu, campioana olimpica si sustinatoare a crosului roz Casiopeea.

Crosul este o actiune umanitara bianuala, cu editii la Brasov si Bucuresti, care vizeaza mobilizarea de donatori prin achitarea taxei de inscriere de 40 RON/adult sau o donatie de 1 pana la 5 lei, respectiv 15 lei la copiii si adolescentii inscrisi, in scopul achizitionarii de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operatie de mastectomie. Inscrierile se fac pe site-ul www.casiopeea.org, la fata locului in ziua crosului. Câștigătorii curselor vor primi premii constând în produse oferite de sponsorii evenimentului.

Rezultatele exceptionale dovedite inca de la prima editie sunt un omagiu adus feminitatii regasite si dreptului la o viata normala. Editia de anul trecut a Marsului si Crosului Casiopeea de la Brasov a reusit sa stranga fonduri pentru 250 de proteze mamare.

Sub sloganul "Invingatorii poarta roz", Crosul Casiopeea Brasov aduce impreuna luptatorii impotriva acestei boli cumplite cu supravietuitorii ei si incurajeaza recuparea emotionala si reintegrarea sociala a femeilor atinse de flagelul cancerului la san. Valorile promovate de organizatori sunt cele ale afirmarii umanitatii, initiativei civice si spiritului competitiei sportive: respect pentru viata, prietenie, consecventa, fair-play, determinare si curaj.

Un alt obiectiv al Marșului și Crosului Casiopeea vizează prevenția și informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de sân. Astfel, fiecare participant adult va primi un voucher pentru ecografie generala, ecografie mamara sau consultatie medicina generala, grație parteneriatului cu clinica Hiperdia din Brașov.

Pentru sprijinul femeilor cu cancerul la san, participantii se pot inscrie la una dintre cursele de mai jos:

  • copii 6-11 ani (fete și băieti)
  • adolescentti 12-16 ani (fete și băietti)
  • femei +16 ani
  • bărbatti +16 ani
  • marș (pentru toate vârstele)

A doua cursa anuala are loc in mod traditional in luna septembrie, la Bucuresti. Pana in prezent, la cele 5 editii ale evenimentului de la Brasov si Bucuresti, peste 15.000 de participanti au parcurs in jur de 40.760 de kilometri pentru a dovedi solidaritatea romanilor si empatia reala pentru femeile aflate in suferinta. Gratie eforturilor participantilor, au fost achizitionate 1.400 de proteze mamare.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#cros proteze cancer san, #cros mars cancer 2015 , #sanatate