Marul, noul panaceu?

Duminica, 30 Mai 2010, ora 13:33
2926 citiri
Marul, noul panaceu?

Marul ar putea deveni noul peste, aliment cotat in ultimii ani cu puteri din ce in ce mai mari. Cum insa acesta din urma decade incet-incet din drepturi, mai ales peste ocean, din cauza continutului mare de mercur, marului ar putea sa-i fie, in sfarsit, recunoscute calitatile.

Merele previn cancerul

In martie 2005, oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell au descoperit ca fitochimicalele continute de mere previn cancerul mamar, dupa cum au demonstrat testele pe cobai. Autorul studiului, Rui Hai Lui, a conchis ca a manca mere reprezinta o strategie eficienta de prevenire a cancerului.

Studiile ulterioare au intarit ideea ca merele lupta cu cancerul de plamani, prostata, pancreas si alte cancere ale sistemului digestiv, conform EmaxHealth.

Quercitina care se gaseste in aceste fructe amelioreaza si raul facut de fumat, a mai demonstrat un studiu UCLA publicat in mai 2008.

Sucul de mere ajuta la prevenirea Alzheimerului

Beneficiile merelor se extind chiar pana la nivelul creierului. O alta cercetare a scos la iveala faptul ca soarecii suferind de Alzheimer si chiar cei sanatosi si-au imbunatatit considerabil memoria dupa ce li s-a administrat concentrat de mere in apa pe care o consumau.

Doua sau trei pahare de suc de mere ar trebui sa fie suficiente. Nu uita insa ca este important sa combini merele cu o alimentatie echilibrata.

Pentru sanatatea inimii

Pectina continuta de mere si alte fructe joaca un rol important in coborarea colesterolului, dupa cum au aratat mai multe studii. Merele sunt, de asemenea, bogate in fibra solubila. Se recomanda ca zilnic sa fie consumate atat fibre solubile, cat si insolubile.

In plus, un studiu publicat in mai 2008 in Molecular Nutrition & Food Research a aratat ca antioxidantii continuti de sucul de mere previn ateroscelroza, dupa cum au aratat testele pe rozatoare. Reducerea riscului de sindrom metabolic, care duce la diabet si boli de inima, vin la pachet, ca urmare a aceluiasi efect al antioxidantilor.

Previn aparitia infectiilor

Anul acesta, Universitatea Illinois a publicat rezultatele unui studiu in care se mentiona ca fibrele solubile continute de mere maresc si productia de proteine antiiinflamatoare numite interleukin-4, care te ajuta sa previi infectiile.

Totusi, de retinut e faptul ca merele nu sunt nici pe departe un panaceu, in ciuda numeroaselor lor proprietati. Desi este adevarat ca alaturate unei diete bogate in grasimi reduc din efectele negative ale acestora, intarziind aparitia diabetului, dupa cum explica Gregory Freund, Profesor la Universitatea Illinois, este important sa nu fie neglijate nici alte fructe sau legume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#mere sanatate, #mere cancer, #mere infectii, #mere inima, #mere Alzheimer , #sanatate