Masuri bio pentru prevenirea crizelor de astm

Sambata, 03 Martie 2012, ora 21:12
3784 citiri
Masuri bio pentru prevenirea crizelor de astm

Astmul este una dintre bolile cu incidenta crescuta in societatea moderna. Afecteaza adultii, dar si copiii. La copii este chiar pe primul loc in ceea ce priveste bolile cronice.

Astmul nu este o boala cu efecte continue. Exista zile sau perioade mai bune, in care simptomele se amelioreaza sau chiar dispar. Avand in vedere acest lucru, este foarte important sa se evite factorii care inrautatesc astmul si declanseaza crizele. Este vorba aici despre acei factori cunoscuti si care pot fi controlati, pentru ca medicina nu a elucidat complet cauzele acestei boli, potrivit CommentSurTout.

Una dintre masurile cele mai importante este utilizarea produselor "verzi", adica a produselor bio care nu contin compusi chimici. Intr-o familie in care un membru sufera de astm, este important sa se tina cont de urmatoarele aspecte:

Utilizarea produselor de curatenie naturale si lipsite de toxicitate. Astazi exista un intreg arsenal folosit pentru curatenie, si in ceea ce priveste ustensilele, cat si produsele de curatenie. Un lucru bun este ca usureaza munca gospodinelor. Partea rea este ca toate aceste produse, atractive la prima vedere, cu miros de mar verde, de citrice sau levantica sunt toxice si pot agrava astmul. In locul acestora trebuie folosite produse bio. Sunt mai scumpe, dar de obicei sunt mai spornice decat cele conventionale. In lipsa acestora, se poate recurge la otet, bicarbonat, sau alte metode de curatenie de pe vremea bunicilor.

Evitati produsele cosmetice si parfumurile care au in componenta compusi organici volatili (COV). Aici este vorba atat de parfumul personal, cat si de parfumurile ambientale. Toate parfumurile ambientale contin compusi chimici daunatori mediului. Utilizati parfumuri bio si plamanii va vor multumi. Lavanda este un bun exemplu pentru un parfum natural.

Parfumati natural casa. Deschideti fereastra, puneti suc de lamaie intr-un bol sau alegeti flori naturale parfumate pentru a improspata mirosul in casa. Nu cumparati dezodorizante sau lumanari parfumate chimic. Cea mai mare parte a acestora sunt fabricate pe baza de produse petrochimice (derivate din petrol) si mirosul chimic al acestora poate declansa o criza de astm. Folositi bicarbonat de sodiu pentru a dezodoriza natural.

Daca aveti paraziti, nu folositi spray-uri pentru exterminare. Pulverizarea de produse chimice este daunatoare sanatatii noastre si mediului. Aceste produse raman in aer si, pe langa agravarea astmului pot cauza si alte probleme de sanatate. Presararea de hrana otravita pentru paraziti poate fi o solutie mai buna.

Atentie la ambientul din masina. Plasticele si alte materiale sintetice folosite in interiorul masinii, mai ales sub influenta razelor solare, emana compusi toxici. Daca la acestea se mai adauga si cateva deodorante sintetice de masina, efectul este extrem de daunator. Aerisiti masina cateva minute inainte de a pleca si apelati la un saculet cu plante naturale frumos mirositoare. Va fi foarte bine pentru caile respiratorii.

Alegeti alimentele bio. Astmul, pentru numeroase persoane este legat de alergii, iar o alimentatie naturala tine in frau alergiile. Cumpararea de produse si alimente bio face bine sanatatii in mod direct, dar si indirect prin protejarea mediului. Produsele vegetale cresc fara ingrasaminte, animalele nu sunt crescute cu hormoni, iar oamenii ar avea in final numai de castigat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#astm, #prevenire criza astm, #produse bio, #protejare mediu inconjurator, #dezodorizante , #sanatate