Mierea de mana si calitatile ei terapeutice

Sambata, 12 Martie 2011, ora 16:09
41179 citiri
Mierea de mana si calitatile ei terapeutice

Despre mierea de albine si beneficiile ei pentru organismul uman s-au scris biblioteci intregi si inca se vor mai scrie pentru ca mierea continua sa ne uimeasca si cercetatorii ii vor descoperi noi valente.

Istoria ne spune ca mierea de albine a fost primul indulcitor pe care l-a folosit omul pentru hrana dar si pentru producerea unor bauturi alcoolice rafinate.

De la egiptenii antici si babilonieni au ramas primele marturii care descriu modul de recoltare si de folosire al mierii, ca aliment, medicament si element nelipsit in cadrul unor ritualuri.

Dupa provenienta, mierea este florala, obtinuta din prelucrarea nectarului si polenul florilor melifere, si extraflorala, cum e mierea de mana obtinuta din alte parti ale plantei.

Dupa speciile de plante din care provine, mierea este monoflora, provenita integral sau in cea mai mare parte de la o singura specie de floare, salcam, tei, floarea soarelui, rapita ori menta, si poliflora, provenita din nectarul mai multor specii. De mentionat aici, mierea din fan, in care se gaseste incorporat nectarul a peste 60 de flori.

Mierea de mana nu este obtinuta din flori ci indirect, prin intermediul unor insecte care se hranesc cu sucurile plantelor si apoi elimina surplusul de zaharuri care nu-i sunt necesare.

Albinele culegatoare aduna aceste zaharuri de pe frunzele de foioase, mai ales de stejar, sau conifere, brad, pin, molid, si le trasforma in miere, in acelasi fel cum procedeaza si cu nectarul insa, in aceasta activitate, albinele depun foarte mult efort si pierd multa energie.

Pentru organismul uman, mierea de mana are valori deosebite. Calciul si magneziul este prezent intr-o cantitate de 20 de ori mai mare decat in mierea obisnuita si organismul uman asimileaza mult mai bine aceste minerale din alimentatia naturala decat prin administrarea sintetica.

Mierea de mana este mai inchisa la culoare, uneori spre un maro foarte inchis si are un parfum si un gust deosebit.

Daca mergeti la piata si o sa vedeti la apicultorii care vand miere, borcanele cu mierede culoare foarte inchisa, pretul cerut sa nu vi se para mare. Mierea de mana se obtine in cantitati mici si cum sanatatea e scumpa, nici un pret nu este prea mare ca sa ne-o pastram ori sa o recapatam.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#miere sanatate, #calciu si magneziu, #mierea indulcitor natural , #sanatate