Minuni pe care le fac animalele de companie pentru sanatatea ta

Luni, 24 Iunie 2013, ora 20:42
4632 citiri
Minuni pe care le fac animalele de companie pentru sanatatea ta
Foto: MSNBC

Cei care au animale de companie ar fi bine sa le pastreze, caci ele ii ajuta sa scape de stres.

Sunt incluse aici toate animalele pe care le tinem in casa, inclusiv paianjenii, afirma specialistii in domeniu.

Expertul Arden Moore spune ca animalele au darul de a ne face sa ne bucuram mai bine de viata noastra, scrie MSNBC. Iata cateva dintre modalitatile in care un animal de companie ne ajuta sa facem acest lucru:

Relaxarea

A avea grija de o pisica sau un caine ne ajuta sa ne relaxam. In acest fel, corpul nostru elibereaza anumiti hormoni care ne fac sa ne simtim mai bine. Cel mai bine ne ajuta sa ne relaxam mangaierea unei pisici sau a unui caine, reactia corpului fiind de eliberare a endorfinelor. Castigul este mare atat pentru om, cat si pentru animal.

Reducerea hipertensiunii arteriale

Animalele sunt folosite in scop terapeutic inclusiv in spitale. Adesea, pacientii refuza sa vorbeasca cu oamenii si isi deschid sufletul in fata unui animal. Oamenii sunt ei insisi mai mult in preajma animalelor, legatura fiind consolidata din copilarie, spune Arden Moore.

O alimentatie mai buna

A manca alaturi de un animal este un lucru pozitiv pentru oameni. Din acest motiv, in unele sanatorii, de exemplu, un acavriu cu pesti in el are efectul de a stimula pofta de mancare a pacientilor. Nu se recomanda insa sa mananci chiar langa un animal, ci sa il ai in preajma, sustin specialistii.

Relatii mai bune

O relatie buna cu animalul tau poate insemna o relatie imbunatatita si cu oamenii. Unui animal nu ii pasa cu ce te imbraci si nu te judeca pentru gesturile tale. Atitudinea lor poztiva si pofta de joaca iti vor da energie si te vor face mai prietenos si deschis cu ceilalti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#animale companie caine pisica, #sanatate boli afectiuni stres tratament, #dieta alimentatie mancare hrana , #sanatate