Mituri despre bronzat

Duminica, 30 Mai 2010, ora 12:53
10804 citiri
Mituri despre bronzat

In ultimii ani au aparut foarte multe informatii legate de efectele soarelui asupra pielii si corpului nostru astfel ca este destul de greu de facut diferenta intre ce este adevar si ce este mit, inducandu-ne in eroare.

Un studiu realizat de Academia Americana de Dermatologie, dat publicitatii recent si citat de menshealth.com, arata patru dintre cele mai comune mituri despre bronzat.

1. Unele tipuri de raze ultraviolete sunt sigure pentru pielea ta

Ambele tipuri de raze UV, atat UVA cat si UVB, sunt daunatoare pentru piele. Numai ca unele ataca la suprafata - UVB, iar celelalte in profunzime - UVA, putand sa treaca chiar si printr-un geam (cei care stau intr-o masina atunci cand e soare afara sunt, de asemenea, afectati). Cele UVB nu pot trece prin geam, insa sunt principala cauza a arsurilor solare.

2. Un strat fin de bronz te protejeaza

Si aceasta afirmatie este falsa, deoarece bronzul in sine este o dovada ca pielea este deja afectata, chiar daca este mai putin. In niciun caz, daca te bronzezi putin inainte de a merge la mare, spre exemplu, nu vei fi mai protejat de efectele razelor.

3. Este mai bine daca te bronzezi la solar

Razele UV de la solar sunt la fel de daunatoare ca si cele ale soarelui, uneori chiar si mai rele. Mai mult, solarele au fost incluse de curand in categoria produselor cu cel mai inalt risc de cancer.

4. O crema cu un factor de protectie solara de 30 este de doua ori mai buna decat una cu 15

Indicele SPF (Sun Protection Factor - Factor de Protectie impotriva Soarelui) inscris pe cremele care au protectie solara nu arata cat de mult poti sta la soare fara sa te arzi.

De aceea, o crema cu SPF de 30 nu ofera de doua ori mai multa protectie decat una cu 15. De fapt, un SPF de 15 blocheaza aproximativ 93% dintre razele UVB, in timp ce unul de 30 blocheaza 97%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bronz sanatos, #mituri bronzat , #sanatate