Mituri despre exercitiile abdominale

Duminica, 03 Mai 2009, ora 23:44
5399 citiri
Mituri despre exercitiile abdominale

Orice faci pentru abdomenul tau este binevenit, in materie de miscare. Exista, totusi, cateva muturi de care nu ar trebui sa te lasi condus.

Mit: Pentru a avea un abdomen tare ca piatra trebuie sa-l lucrezi zilnic

Abdomenul are nevoie si de repaos. De fapt, acesta este momentul in care muschii se contureaza, relateaza Shine. Trei - cinci sedinte abdominale saptamanale consistente ar trebui sa-ti scuplteze muschii din aceasta parte a corpului.

Mit: O sedinta de abdomene trebuie sa dureze jumatate de ora

Daca atat de mult iti ia sa-i simti ca lucreaza, atunci este ceva in neregula cu executarea exercitiului, este de parere Kathy Kaehler, cea care are grija de abdomenul lui Jennifer Aniston.

"O antrenam pe Jennifer nu mai mult de trei zile pe saptamana si nu mai mult de cinci minute pe sedinta", dezvaluie ea, mentionand ca ar trebui sa ne concentram pe calitate si nu cantitate.

Mit: Miscarile incete te fac mai puternic

De fapt, adevarul e tocmai contrariul; exercitiile prea incete sunt mai putin eficiente. Orice, nu doar abdomenele, are un efect sporit daca este executat in ritm alert.

Mit: Cel mai bine e sa te antrenezi la sfarsitul zilei

Chiar nu conteaza cand te antrenezi atat timp cat o faci. Conteaza mult sa fii constant, este de parere terapeutul Gilbert Willett, de la University of Nebraska Medical Center. Ar trebui sa-ti fixezi sedintele in functie de program si de partea zilei in care te simti mai plin de energie.

Mit: Nu poti avea pachetele de muschi facand Pilates

Combinate cu o dieta corespunzatoare si exercitii cardio, tehnicile Pilates pot avea ca rezultat un abdomen pe care se zaresc diferitele tipuri de muschi. Totusi, pachetele nu sunt garantate, acestea depinzand si de gene, de cat de lung ai torsul si de cat de inalt esti.

Mit: Nu poti avea muschi fermi fara aparate care se folosesc de greutati

Nu ai nevoie de greutati pentru a-ti sculpta muschii abdominali, chiar daca unii prefera sa lucreze cu ele. In plus, multe dintre aceste aparate nu sunt concepute pentru femei.

Daca vei face eforturi sa folosesti un aparat care nu se potriveste trupului tau, pozitia nu va fi corecta, iar exercitiile nu-si vor atinge scopul. Cea mai ieftina metoda este cea a abdomenelor traditionale, executate pe podea.

#exercitii abdomene, #mituri abdomene, #abdomene executate gresit, #greseli abdomene , #sanatate