Mutilari pentru frumusete

Sambata, 13 Decembrie 2008, ora 21:13
3506 citiri
Mutilari pentru frumusete

Ne punem cercei in limba si in cele mai intime parti ale corpului sau mergem la medici ca sa ne scape de kilogramele in plus si sa ne faca sa aratam ca la 20 de ani.

Suntem stapani pe propriul corp si asta ne da tot dreptul sa il schilodim dupa bunul plac.

Body piercing-ul facut in spranceana creeaza rar probleme. Nu acelasi lucru se poate spune si despre celelalte locuri delicate unde se mai poate face.

Daca vrei un cercel in sfarc, s-ar putea sa fie nevoie de un an pana sa se vindece rana, iar daca te gandesti la unul in organele genitale, afla ca exista riscul sa rupa prezervativele, sa provoace sangerari si sa creasca riscul de a te alege cu boli cu transmitere sexuala. Cerceii din limba pot sparge dintii si pot fi inghititi.

Marirea penisului poate fi tentanta, insa inainte de a te hotari sa faci o asemenea operatie, trebuie sa te gandesti si la riscuri.

In urma acestei interventii, barbatii se pot trezi ca penisul este deformat, ca si-au pierdut sensibilitatea cutanata, ca scapa urina, ca sangereaza sau, mai rau, ca raman impotenti.

De aceea, ar fi bine sa nu te legi la cap, daca nu te doare! Procedura este indicata doar persoanelor care au intr-adevar probleme: au suferit diverse accidente sau diverse forme de cancer.

Cand vine vorba de albirea pielii, tratamentele ieftine sunt cele mai periculoase. Unele substante sint pe baza de mercur, care afecteaza rinichii, in timp ce altele contin hydroquinone, o substanta foarte toxica si cancerigena, interzisa in Europa.

Unii recurg la aceasta metoda ca sa ascunda un semn din nastere sau in cazul in care sufera de o depigmentare, cum se intampla in cazul celor diagnosticati cu vitiligo.

Machiajul permanent. Nu ar fi minunat daca ai putea sa te trezesti in fiecare dimineata gata machiata, fara sa faci nimic in acest sens?

Asa se gandesc persoanele care recurg la machiajul permanent (care foloseste aceeasi tehnica precum tatuajul). Ele risca infectia cu HIV si hepatita C si se pot confrunta cu migrarea culorilor pe suprafata pielii, efect care poate ajunge sa aiba un impact estetic nedorit.

Depilarea cu laserul da rezultate mai ales in cazul persoanelor cu pielea alba si parul negru, nu indeparteaza tot parul, doare, dureaza luni intregi si tine doar cativa ani. Si mai trebuie sa te feresti de soare pe toata durata tratamentului.

Liposuctiile sint pentru cei care se amagesc ca slabesc. E adevarat ca pierd aproape cinci kilograme de grasime in cateva ore, insa aceasta interventie poate cauza traume severe.

Pacientii trebuie sa fie constienti ca exista riscul unor infectii, ca vor urma saptamini bune in care ranile continua sa supureze si luni in care vor aparea umflaturi si in care pielea isi poate schimba culoarea pentru totdeauna, daca o expui la soare. Destul de des poate aparea asimetria, care necesita o a doua interventie.

Injectiile cu botox. Ideea de a-ti injecta in piele o toxina produsa de o bacterie, in speranta ca nu vei mai arata atat de ridat(a) poate parea tentanta, insa nu pierde din vedere ca poti ramane fara sprancene si gene sau te poti trezi ca iti cad pleoapele.

Chirurgia este, pentru unii, ultima speranta sa slabeasca. Cea mai des utilizata interventie este bypass-ul gastric. Problema este ca o treime dintre cei care fac aceasta operatie ajung, cu timpul, sa sufere de osteoporoza sau diverse tulburari gastrice. Dupa operatie foarte multi pacienti dezvolta ulcer sau hernii.

Crina Manolescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#marirea penisului, #chirurgie plastica, #piersing, #machiaj permanent , #sanatate